Ik heb een nieuwe kapsel!

Ik heb een nieuwe kapsel!

Sommige zullen het op Social Media al gezien hebben:

Maar ik heb dus een nieuw kapsel!
Het was natuurlijk al een kort kapsel maar ik besloot het nog korter te doen dan ik al had 🙂

Maar waarom een ander kapsel dan?

Ik wil de het in eerste instantie laten groeien maar omdat ik het al jaren verf zaten er meerdere kleuren verf in mijn haar en had ik weer eens een beste uitgroei! Ook wilde ik eens gaan proberen en kijken of mijn eigen kleur mij wel staat (goudblond in de zomer en donkerblond/lichtbruin in de winter)! Klinkt raar maar ik vond het blonde kleurtje bij mezelf nooit mooi! Bij een ander vind ik het altijd prachtig en ik ben vaak ook jaloers op de mooie lange blonde lokken van sommige meiden, maar bij mezelf vond ik het gewoonweg nooit mooi staan.

Ik ga het gewoon weer een kans geven en we gaan wel zien hoelang het mijn eigen kleur blijft.
Mijn man heeft het scheerwerk gedaan en mag niet klagen ( schoor ook mijn schoonvader in de tijd dat mijn schoonvader nog chemo had) en deed het ook bij zijn zoons. Dus ik kon hem vertrouwen met de tondeuse 😀

Heb je een voor en na?

Jazeker heb ik die (zie hieronder)! Zoals je op de eerste foto kan zien heb ik meerdere tinten in mijn haar zitten en daar was ik eigenlijk wel een beetje flauw van! En ik had de lengte dat je er wel wat in moet gooien omdat er wel eens van die plukken waren die recht omhoog stonden. Terwijl de rest gewoon braaf plat bleef liggen.

En de voor- en nadelen?

Het hebben van kort haar heeft zijn voor en nadelen natuurlijk.
Ik ga ze even met jullie op een rijtje zetten:

Voordelen

  • sneller droog na het douchen
  • veeeeeel minder shampoo en/of conditioner nodig
  • je hebt geen shitload aan stylingsproducten meer in gebruik
  • ook geen uren meer voor de spiegel om je haar te doen
  • geen klitten meer in je haar
  • in de zomer geen haren meer die in je nek plakken als het extreem heet is

Nadelen

  • het is wel veeel kouder aan je hoofd in de koudere herfst/wintermaanden (lang leve de mutsen)
  • je kan er geen leuke opsteekkapsels meer mee maken
  • je kapsel is elke dag hetzelfde als je het niet verft
  • mensen kunnen het raar vinden als ze het niet gewend zijn van anderen

Er zullen vast en zeker veeel meer voor- en nadelen zijn maar dit waren degene die ik ervaar en zo snel even kon bedenken.

Hebben jullie wel eens een voor jezelf extreem kapsel gehad? Denk aan een lengte, kleur, you name it!

 

3 gedachten over “Ik heb een nieuwe kapsel!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.