Is vega een hype of een blijvertje?

Is vega een hype of een blijvertje?

Nou overal waar je om je heen kijkt is het vega dit en vega dat.

Is vega een hype of een blijvertje vraag ik mij dan weer af want we hebben wel vaker dingen mee gemaakt.

Neem nou die super food periode…man, ik werd er niet goed van met al die goiji bessen die je om de oren vlogen haha.

Maar je komt er niet omheen, overal waar je kijkt of loopt is het vega! Ik heb ondertussen redelijk wat vega dingen uitgeprobeerd en ondanks ik een vlees etend monster ben kan ik niet anders zeggen dat de vega producten gewoon heel erg lekker zijn!

Ik kan en mag ze alleen niet allemaal en verdragen doe ik het ook niet zo goed. Het is wel even goed gegaan maar nee, het keerde weer om. Jammer? Nee ik vind het niet jammer want ik zal nooit compleet vega gaan eten ;). Ik ben gewoon te verzot op vlees!!

Wat is jullie voorkeur? Vega of gewoon een lekker echt stukje vlees op je bord?

De rest van het gezin is er ook niet vies van. Wel na ze in de maling te hebben genomen haha. Manlief vertel ik dan nog wel wat er op mijn bord ligt maar bij de meiden is het niet altijd even makkelijk. Maar ik had vega kip stukjes gemarineerd met shoarma kruiden en liet Rashel proeven en die zei “oh mam dat is lekker, wat is dat? ” nou ze had het al doorgeslikt dus kon het rustig zeggen en ik zei dat was nep kip haha…WHAAAAATT zegd ze…, dat smaakt nog wel goed mam 😀 dus ja het is gewoon lekker!

Maar omdat je het zoveel ziet vraag ik mij af blijft dit of is het een hype?

Je ziet ook wel steeds meer vega restaurants de grond uit schieten dus ik ben benieuwd, wat denken jullie?

10 gedachten over “Is vega een hype of een blijvertje?

 1. Ik eet geheel vegetarisch, en nu lust ik ook geen vlees meer. Ik eet heel soms nog wel vis, bijvoorbeeld biologische zalm of biologische garnalen, of Iglo visschoten met kabeljauw.

  1. je bent niet vegetarisch 😉 want die eten ook geen vis. vegetarisch is geen vlees en vis of dierlijke producten. je eet dus alleen geen vlees

 2. Ik denk dat er nog even een hele grote hype is dat dan wel afzakt maar wel gewoon blijft. Zelf eet ik ook liever een vega worstenbroodje dan een van echt vlees. Niet omdat ik me er bewust mee bezig hou maar dan die oprecht lekkerdere vind.

  1. dat heb ik ook met een aantal dingen, ik heb dan weer liever vlees maar sommige vega dingen zijn gewoon te lekker als je die vergelijkt met de echte versie :

 3. Ik hou wel van een lekker stukje vlees! Helaas mag ik sinds een paar maanden geen zuivel meer en al die vegan spulletjes zijn voor mij wel een uitkomst!

 4. Ik heb vorig jaar 9 maanden veganistisch gegeten, maar dat vond mijn buik niet leuk, dus daar ben ik mee gestopt. Gezondheid gaat voor vind ik. Nu eet ik vegetarisch. Zelf was ik altijd een enorme vleeseter en opgegroeid in een familie die veel vlees at en nu nog eet. Ik vind vlees echt heel erg lekker, maar ik laat het voor de dieren.

  Ik denk dat veganistisch en vegetarisch eten geen hype is, maar dat het een blijvertje is. We zullen iets moeten doen om de wereld een leefbare plek te houden. Minder vlees eten helpt echt. Ik ben niet van een evangelie verspreiden, maar hoop dat mensen langzaam toe gaan naar een paar keer in de week geen vlees als het mogelijk is. Misschien hebben we over een aantal jaar wel kweekvlees (ranzig woord). Ik denk dat ik dat dan wel eet. Want vlees blijft gewoon onwijs lekker, helaas.

 5. Zelf eet ik al heel lang vega, nu vegan, dus ik ben wel blij dat er meer aandacht voor is, nu is een en ander veel makkelijker te krijgen. Ik denk ook niet dat het alleen een hype is, volgens mij blijft het wel, omdat er ook steeds meer aandacht is voor milieu en dierenwelzijn. Overigens ben ik niet zo van het preken en zulks, als een ander wel vlees eet, moet zij/hij daar zelf maar over beslissen.

 6. Ik denk dat het straks gewoon normaal is en het niet meer zo’n hype is. Vind alleen jammer dat er behoorlijk wat fanatiekelingen zijn die het door je strot willen duwen.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.