Kerstdagen: Voorbereidingen en wat ik er van vind!

Kerstdagen: Voorbereidingen en wat ik er van vind!

Langzaamaan gaan we weer richting de Kerstdagen! En ik hou echt oprecht van de Kerstdagen! Ik ben echtvan de gezelligheid en kijk er in december dan ook altijd naar uit!

 

Vandaag ga ik het jullie hebben over het hoe kan het ook anders: De Kerst!

Het eten..

Voor mij is Kerst het ultieme feest van samen zijn met vrienden en familie! Dit jaar vieren we het met onze beste vrienden (waren beide getuige op ons huwelijk, zij de mijne en hij die van manlief). Deze staan altijd voor ons klaar, zowel in voor als in tegenspoed! Normaal doen we het met familie maar dit jaar bewust gekozen om dit jaar dit niet meer te doen (helaas door omstandigheden).

Wat ik vooral leuk vind aan de Kerst? Dat zijn de dagen voorafgaand dat je kan gaan kijken wat je wil eten, naar cadeau’s, hoe ga je dagen indelen? En nog veel meer van dat soort voorbereidingsgebeuren.

Ik vind het altijd heerlijk om door de boekjes van de supermarkten te bladeren en de meest lekkere gerechten te zien.  Om vervolgens te bedenken wat ik zelfs een ga maken dit jaar? Wij doen elk jaar standaard 1 dag gourmetten dus daar hoeven we niet echt over na te denken, maar voor de andere kerstdag natuurlijk wel! Ik zoek meestal gerechten uit en geef ze dan een eigen draai omdat ik niet altijd de ingrediënten lekker vind of mag. Want heel veel desserts zijn met sinaasappel en dat mag ik niet hebben. Zo kan ik echt dagen bezig zijn met alleen al het eten.

En dan het uitpakken van de cadeautjes.

Ik vind het echt super leuk om zelf de cadeautjes in te pakken! Ik kan echt wel 1 of 2 avonden de tijd nemen om alles in te pakken en mooi te stallen onder de boom. Je moet de gezichten in de ochtend eens zien als er ineens heel veel vrolijke pakjes onder die mega boom liggen.

En over die boom gesproken! Wij hebben sinds dit jaar een boom van 2m15! Hell of a Job om dat ding op te tuigen! Maar als ie dan eenmaal staat dan heb je ook wat hoor! Ik ben ook echt van het systeem optuigen en alles moet bij mij ook op een bepaalde manier verdeeld zijn.  Anders ga ik me echt ergeren aan de boom en dat is niet de bedoeling haha.

En hoe zit het dan met Outfits enzo?

Ook vind ik het echt heel leuk in de dagen naar de Kerst toe natedenken over de looks en outfits. Ik kan uren voor de kast staan om te kijken wat nou echt leuk is voor die dagen. En kan ik zo de rest erbij gaan bedenken zoals kapsel enzo.

Kortom de Kerstdagen zijn echt mijn favoriete dagen in decemeber! Hoe zit dat met jullie?

4 gedachten over “Kerstdagen: Voorbereidingen en wat ik er van vind!

 1. ik heb een bloed hekel aan de kerst 🙁 sorry sinds mijn mams is overleden een dag voor kerst dus op de 24e hoeft het voor mij echt niet meer. doe het nu voor de meiden maar anders had deze meid gewoon in haar bed gelegen 😉

  1. Ach lieverd! Kan ik me best voorstellen hoor dat jij er niks meer aan vind!
   Topper ben je ook dat je het dan toch viert voor die knapperds <3

   Knuff

 2. Ik zie altijd een tikje er tegenop, alhoewel het met een klein meisje juist weer heel gezellig is. Ze helpt mij om gewoon wat ‘losser’ te zijn met alles. Een van de leukste momenten is het optuigen van de kerstboom. En dan dat meisje die haar twee kinderstoeltjes en een kinderkrukje neerzet. Wil dat we daar met zijn drietjes gaan zitten. En gewoon kijken naar de kerstboom. Mooie momenten kunnen zo simpel zijn. <3

  1. Ah gosh wat een lieverd is het ook! Hier ging dat ook zo, samen de boom optuigen 🙂
   Lekker genieten van die kleine kostbare momentjes <3

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.