Kind nummer 2

Kind nummer 2

Tja de tijd is aangebroken dat onze jongste, Rashel, straks de basisschool gaat verlaten.

Spannend voor haar en voor ons. Rashel zit nu op een SBO omdat ze in een grote groep gewoon niet lekker mee kwam en onzeker en gefrustreerd thuis kwam. Als ouder zijnde wil je dat absoluut niet want school moet leuk zijn vinden wij en leerzaam. Voor Rashel was dat voor de SBO dus een drama maar sinds ze op haar huidige school zit gaat het goed en heeft ze het naar haar zin en kan ze goed mee komen. Maar ze zit nu in groep acht en dat houd in dat ze straks naar het voortgezet gaat.Β  Rashel heeft min of meer faalangst en durft dus niet ergens “nieuw” binnen te stappen. Daar word en is al aangewerkt maar ze blijft “bang”.

Tja en dan nu moet je een “grote school” binnen stappen!! Je snapt dat ik hier een lichtelijk gestressd meisje heb. Ze komt bij haar zus op school en ze raakte van de week al in paniek toen ze hoorde dat Niomi uitstroomt naar een andere school eventueel. Aan de andere kant heeft ze er wel onwijs veel zin in om de stap te gaan maken, dat is dan weer een pluspunt toch.

Gister waren wij bij Niomi op school voor een gesprek en eergister is Rashel met haar school daar op bezoek geweest om scholen te ontdekken zeg maar, maar wij wisten al dat ze daar heen zou gaan dus hebben wij gister gelijk een intake gesprek in de agenda gezet en dat word volgende week woensdag. Toen ik Rashel dat verteld was het “oh mam zo snel al??” Je merkte al gelijk dat ze weer in de stress schoot de drol, maar we hebben haar gerust gesteld en de dag dat ze er was kende ze al veel mensen omdat Niomi daar al zit natuurlijk.

Volgende week gaan we haar dus inschrijven voor het voortgezet onderwijs, en ja ik vind het spannend, mijn kleinste meisje is geen klein meisje meer straks….dat is ze nu al eigenlijk niet meer maar je snapt wel wat ik bedoel.

Op het gesprek van Niomi gister terug te komen, kan ik alleen maar glunderen als moeder zijnde. Ze is begonnen in praktijk maar al snel kwamen ze erachter dat ze meer in zich had en ging naar de vmbo plus klas!! We waren toen al trots en gister hoorde wij dat ze kan doorstromen naar het vmbo/mavo. Maar….ja maar, dat kan dus niet op haar huidige school omdat dat meer gericht is op praktijk, dus we kijken hoe de rest van het jaar verloopt en als ze zich nog verder ontwikkeld gaat ze de overstap naar een andere school maken met meer mogelijkheden, nou ik kan alleen maar trots zijn op haar!!

Maar we gaan ons nu eerst focussen op die kleine blonde hihih.

8 gedachten over “Kind nummer 2

 1. Dat begeleiden maakt zeker een groot verschil. Merk ik bij Ella ook die zit nu op speciaal onderwijs, sbo hier was nog te druk en chaotisch voor haar. Nu heb ik een heel ander kind sinds Oktober. Fijn dat jullie meiden het goed en met de zenuwen komt het ook vast goed.

  1. aah fijn te horen dat het goed gaat met ella! en zo’n school doet die kids echt goed hoor!! en welja rasje overleeft het wel πŸ˜‰ het is even die drempel

 2. Hee wat leuk en wat spannend ook en wat goed dat Nio is doorgestroomt! Kan je weer trots op zijn. Snap wel dat Rashel zenuwaxhtig is, het is natuurlijk ook een hele stap. Maar weetje, het went echt wel snel en ik weet zeker dat Ras wel nieuwe vriendinnen maakt, ik zeg altijd: Ik ben iwe ik ben, en als mensen dat niet leuk vinden dat ligt het gewoon aan hun!πŸ˜‰

  Groetjes Roos

 3. Mij dochter had deze ervaring ook , alles wat nieuw was , was dus onzeker voor haar en dus angst.
  Kinderen zijn zo flexibel en uiteindelijk leergierig. Mijn dochter had heel snel haar draai gevonden en heeft haar vmbo theorie afgerond.
  Ze is zo sterk terug komen , gewoon omdat school ineens leuk was en een uitdaging .
  Nu zit ze in het eerste jaar ROC opleiding economie, marketing. Nooit gedacht !
  Met hele mooie cijfers .
  Goed dat jullie haar zo begeleiden ,
  komt goed, het onzeker gaat een keer plaats maken voor een uitdaging .😊

  1. aah kijk goed om te horen van je dochter!! en ja joh ze maken zo snel vrienden en rashel denkt van niet maar binnen no time heeft ze ze hihi. en begeleiden vind ik gewoon heel belangrijk want zie andere kids om mij heen die maar een beetje aan hun lot worden over gelaten en die verzuipen gewoon πŸ™

   1. Ja heel goed hoor , ik zat ook overal boven op . Het kom mij niets schelen als de lerares mij weer zag aan komen… Het heeft iedergeval z’n vruchten afgeworpen 😊

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.