Kliekjes

Kliekjes

Wie doet er tegenwoordig niet aan….kliekjes, restjes noem maar op. Voorheen, en schaam me nu dood dit te tiepen eerlijk gezegd, gooide ik hele pannen weg, denk aan 4 liter soep maken, 3 kopjes ervan eten en de rest weg gooien….pannen nasi en bami, nou noem alles maar op.

Dat doen we niet meer!! Het is zonde gewoon. Maar ook om eerlijk te zeggen vond ik kliekjes voorheen maar niks en niet lekker…..of gewoon, rach was verwent!! Maar nu, man ik vries alles in en jeetje wat is dat soms makkelijk!!

Aardappels bakken we weer op of verwerk ze in een salade of beide, ballen gehakt, kipsate, pasta’s, nou ik kan zo een hele lijst afwerken natuurlijk.

Ik vries tegenwoordig ook de raarste dingen in geloof ik, verse gember, kruiden en groente…..want het  kan altijd van pas komen 😀

Het is ook zonde om allemaal weg te gooien, als ik dan wel eens op facebook kijk en lees dan van mensen dat ze een heel laag budget hebben en soms niet eens genoeg om te eten….en dan zouden wij dat even zomaar weg gooien….nee dus! Soms geef ik wat weg als iemand wat nodig heeft, want kliekjes zat 😉

Wat ik alleen niet doe is 2 dagen achter elkaar hetzelfde eten want dat krijg ik dan weer even net niet weg ;). Het enige wat bij mij niet in de vriezer gaat is vis, vis wil ik gewoon vers hebben, ja daar ben en blijf ik dan weer wel in verwent.

Gooien jullie veel weg of ben je ook een “kliekjes mens?

Eén gedachte over “ Kliekjes

  1. Wij gooien heel weinig weg. Wat te weinig is gaat soms naar de buren maar het meeste vries ik in. Vaak hebben we een keer op Zondag kliekjesdag, dan haal ik meerdere bakjes uit de vriezer.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.