Kooktips…

Kooktips…

Naast de huishoudelijke tips die mij gevraagd werden, werd er ook gevraagd om kooktips omdat ik altijd zo met eten bezig ben.

Ja nou uh waar moet ik beginnen met mijn kooktips…. ik ga gewoon een aantal dingen opnoemen waarvan ik vind dat iedereen dat in zijn kastje zou moeten hebben 😀

Kruiden:
Kerry, paprika, knoflook en uienpoeder. Kurkurma, masala, thijm, peterselie,  ketjap, laos, maggie en maggie blokjes. Wij gebruiken dit dagelijks, maar snap dat niet iedereen dat gebruikt maar ze zijn lekker en makkelijk.

Vlees:
Ik haal altijd mijn vlees 45 a 30 minuten voordat ik het gaat bereiden uit de ijskast. zo kan het op temperatuur komen en “schrikt” het niet als het een warme pan in gaat, want vlees dat schrikt word droog! Kip krijgt van mij altijd een beetje citroen over zich heen want dan blijft het lekker sappig, of sap van een kiwi en nee beiden proef je niet meer als je de kip gaat bereiden ;), kip wassen is een no go want zo krijg je alleen maar bacterie op de kip en dat wil je niet, maar sommige geloven er heilig in dat je kip eerst moet wassen, ik niet. Gehakt doe ik niet zoveel mee, ik bedoel geen citroen of wat dan ook, wel flink wat kruiden gaan er altijd doorheen en verklaar me maar voor gek maar ik draai ballen gehakt met handschoenen aan want ik vind vlees aanraken een nachtmerrie, gewoon een vies gevoel. Vis zelfde verhaal.

Ik breng mijn eten altijd op smaak met zout en peper en een maggie blokje, en als ik me nu goed bedenkt gaan eigenlijk alle kruiden die ik genoemd heb wel door een gerecht wat ik maak! gebakken aardappels gaan de kruiden overheen en over mijn gebakken champions, heerlijk.

Als iets zuur is, bijvoorbeeld de pastasaus dan doe ik daar een paar druppels zoetstof doorheen en dan is het opgelost :D.

Als ik eieren kook gooi ik er een schep zout bij, dus in het kookwater…waarom dan? nou mocht er eentje open gaan tijdens het koken trekt het weer dicht door het zout en nee je eitjes worden niet gezouten dan 😉

Als ik eieren bak gaat er een scheutje spa rood doorheen en of melk daar worden ze lekker luchtig van.

Vlees braden en bakken doen we in croma en een klont roomboter, smaak is gewoon lekkerder vind ik. Olijfolie ben ik niet gek van om in te bakken en is ook niet goed, dus gewoon daar zonnebloemolie voor of pindaolie.

Zit dit zo te tiepen maar vind het best nog wel lastig haha, en dat terwijl ik genoeg keuken weetjes weet, afijn…

Tosti’s zijn minder droog en lekkerder vind ik als je de buitenkant in smeert met boter.

Mensen die aardappels koken en of groente zetten het meestal helemaal onder water….moet je niet doen, voedingsstoffen spoel je zo weg en een laagje water is voldoende, of helemaal beter een stoommandje!!

Mensen koken rijst met zout, ik met een kippenbouillonblokje, is lekkerder 😉

Als je geen aardappels eet zoals ik kan je dat vervangen door bloemkoolpuree te maken of knolselderij en geloof me het smaakt  nog beter dan aardappels!

nou dat was het wel even zo maar mocht ik wat te binnen schieten zet ik het erbij 😀

Hebben jullie nog leuke weetjes voor mij?

 

2 gedachten over “Kooktips…

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.