Loedermoeder of gewoon wijsheid

Loedermoeder of gewoon wijsheid

Ben ik een loedermoeder geworden of is het gewoon wijsheid wat ik nu doe…..

Een gezin van 4 personen, vader, moeder en 2 meiden. De vader red zich altijd wel zeg ik dan maar voor je kids blijf je toch dingen regelen. En om eerlijk te zijn doet Ro ook steeds vaker iets van mijn taken.

Ik maak (te) altijd brood voor de meiden savonds en leg(de) dat altijd klaar op het aanrecht. De laatste tijd heb ik zoiets van, kan jezelf je brood maken? Ze zijn 15 en 16 dus dat kunnen ze best. En ze doen het ook wel maar ik voel mij dan altijd schuldig! Ik vind dat een moeders taak. Maar aan de andere kant, loslaten is ook belangrijk en ze moeten het toch dalijk allemaal zelf doen als ze op zich zelf gaan wonen. Koken kunnen ze ook dus ja. En Roon moet ook steeds vaker zijn eigen eten of opwarmen of maken maar dat heeft meer te maken omdat hij dan laat is. Ook daar voel ik mij dan weer schuldig over, wat helemaal niet nodig is want uh ik ben geen assepoester roep ik altijd maar.

Ben ik dan een loedermoeder of gewoon wijs bezig vraag ik mijzelf dan wel eens af. Ik denk het laatste! Een loedermoeder verslonst echt haar kids en dat is hier niet aan de orde.

Wat vinden jullie? Wijsheid ? of Rach je bent een loedermoeder?

Hoe ouder ze worden hoe minder mijn verantwoordelijkheid er is. En misschien heb ik daar wel hele erge moeite mee 😉

9 gedachten over “Loedermoeder of gewoon wijsheid

 1. Gewoon wijs hoor! Ik snap je helemaal en zal hier ook zeker tegenaan gaan lopen, maar het is juist goed om ze op een gegeven moment zelf de dingen te laten doen.

 2. Echt niet! Sowieso vind ik het een vreselijke term, dat ‘loedermoeder’. Ik ervaar het als een soort koketteren met laks moederschap. Je kinderen opvoeden tot zelfstandigheid vind ik alleen maar heel goed van je.

 3. Doe je goed Rachel, hier net zo moeder als jij bent… nu zijn ze 12 en 9 en maak ik bv de tassen, zet medicatie klaar en noem maar op. Partner is heel anders gewend…die zegt vaak dat kunnen ze zelf wel… 🤣 maar ik denk dan die tijd komt vanzelf wel! Zoals nu bij jou het geval is.

 4. Ehhh 15 en 16….

  Heb al 5 vaker verteld over mijn stiefkids,zo nee……?!

  Nou ik was dan een nog veel en veeuul ergere “loedermoedah”(goed Haags…??!!! Ja ja makemyday!!❤️/💔#stapelgek!#)

  We hebben nog een bedrijf(ven); in de praktijk is dit dit very simpel!

  18+/niet kunnen/willen kokers; Succes met uw zelfverzorgde diner! Bon Apetit!

  18- ; je eten of maaltijd of opvang evt verdere zorgen is altijd en overal gegarandeerd.

  Groot gezin…❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 5. Vind zulke dingen laten doen door je kinderen heel normaal en gezond! (Mogen anderen natuurlijk een andere mening over hebben). Beetje zelfstandigheid opbouwen vind ik heel goed, zoals het hebben van een bijbaantje. Ook al is het maar een paar uurtjes werken, je leert er altijd veel van denk ik dan! Jij kijkt echt wel om naar je kids en doet meer dan genoeg, in mijn ogen. Dus zeker geen loeder moeder!

 6. Juist goed. Het zou toch erg zijn als ze straks volwassen zijn en nog niet eens hun lunch zelf kunnen regelen, toch ? 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.