Loempia’s
Nodig:
Filodeeg
Bami pakket
Ketjap manis
Kerry en paprika poeder
Beetje kippenpoeder (te koop bij toko)
Sambal
Je wokt de groente in een wok en doet de kruiden erbij, ook hier weer beetje bij beetje en op gevoel of smaak aftasten
dan doen je de groentemengels op een velletje filodeeg die ik dichtvouw als een envelopje en dan kan je ze of een minuut of 20 in een voorverwarmde oven doen op 220 graden of bakken in de zonnebloemolie. uit de oven vind ik ze persoonlijk lekkerder want in de zonnebloem of frituur worden ze zo vet.
Dank voor het recept! Ik weet nog niet of ik ze zelf wil maken of gewoon lekker koop bij een kraampje, dat is wel zo makkelijk :-). Wat ben je toch een keukenprinses.
bij een kraampje zijn ze ook lekker maar ik ben toch wel van “ik wil weten wat er met mijn eten gebeurd” type hahah
Loempia’s ken ik eigenlijk alleen van de Chinees. Wat leuk dat je ze ook zelf kunt maken. Dat wist ik niet.
Vitnamese loempia’s ken je toch wel? Die je altijd bij zoon Chinese snackkar kan halen op de markt bv