mail, trainen, groene thee…

mail, trainen, groene thee…

Oke zowel in reactie’s als in mijn mailbox word er wel vaak gevraagd naar het train gevalletje hier in huize B. soms positieve reacties maar begin dit jaar waren er ook een hoop negatieve reacties, zelfs in mijn mailbox op hyves (ja kansloos ik weet het maar leuk was het niet) wat doet rach nou elke avond als ze de meiden op bed heeft gelegd…nou 2 jaar geleden heb ik een crosstrainer gekocht, een goedkope, was heel enthousiast toen en na een paar weken was ik die 2 dagen in de week, 10 min lopen al zat. oke de crosstrainer stond op de slaapkamer witter en witter te worden van het stof. toen kreeg ik huid problemen ( wtf heeft dat met trainen te maken hahah lees—>) mijn huidproblemen zorgde ervoor (ben 32 en liep erbij als een puber met acne) dat ik bij een dermatoloog terecht kwam, die schreef mij een goedje voor “androcur” een versterker van de pil zeg maar, maar je word daar wel ff een paar kilootjes zwaarder door…WHATTTT dacht ik toen ik ze gehaald had bij de apo!! nou dus mooi niet haha, verder lezen las ik dat je er depri van kon worden en neerslachtig…..nou geloof me 3 dagen en ik was totaal mezelf niet meer :s voelde me idd errug depri en kon van niemand wat hebben. oke dat was erg maar het aankomen was voor mij nog erger!! dus ik 3x per week 20 min gaan hardlopen op de crosstrainer. dat beviel me op gegeven moment zo goed dat ik dacht van he dat wil ik elke dag wel doen, zo gezegd zo gedaan, de eerste paar weken zagen we geen resultaat natuurlijk en dat was wel een flinke dip want ik wil altijd gelijk resultaat, maar goed ik bleef volhouden, liep elke dag 10 km hard op dat ding. in maart 2008 begonnen en nov/dec ging je toch echt wel wat goed zien, nou ja de buitenwereld, ik zag het niet. dronk daarnaast liters groene thee (gunpowder) en ook dat heeft een steentje bij gedragen aan het snellere resultaat. mensen die je tegen kwam hoorde je gelijk zeggen “zooooow rach wat ben jij mager geworden” oke zei ik dan thnx voor het compliment, maar ik zag het nog steeds niet 🙁 totdat ik op de weegschaal ging staan en zag dat ik toen al 12 kilo kwijt was :|. geschrokken ? neuh ik schrok niet ik had maar 1 doel en dat was nog meer trainen en nog meer afvallen tot het wel naar me zin was!!

nu een jaar later bijna 16 en een halve kilo lichter heb ik nog wel zoiets van hmmm kan nog wel wat af maar weeg nu 56 kilo en dat is een gezond gewicht. loop nog elke dag netjes mijn 10 km en doe daarnaast nog een kwartiertje krachttrainingn:D.ik heb een paar maanden geleden een nieuwe crosstrainer gekocht een duurdere en betere en dat gaat super, zelfs roon heb ik aangestoken haha die heeft dezelfde crosstrainer gekocht als ik en dan trainen we savonds lekker samen!  ik voel me goed en laat me niet meer gek maken door andere die er commentaar op hebben dat ik ow zo mager ben, ik ben niet mager!!!

een paar mensen die ik ken zijn hetzelfde gaan doen als ik met mijn advies en zijn nu ook keurig op gewicht en die mensen zijn blij met mij hahah wou dat iedereen dat was 😉

thats the story over het trainen wat rachie elke dag doet 😉

11 gedachten over “mail, trainen, groene thee…

 1. En hoelang ben je als ik vragen mag?? Ik ben op mijn lichtst 54kg geweest en ik was er tevreden mee, maar ik vond mezelf nog te dik. Toen kreeg ik wat met vriendjelief en zijn familie heeft een maatje meer, en daar ga je dan ook naar eten wanneer je bij hun bent. Dus de kilo’s vlogen er met de jaren wel weer aan. Ik besef nu pas hoe mooi me figuurtje was met 54kg. En dat lichaam mis ik! Helaas ben ik niet zo’n doorzetter met sporten al heb ik het wel een tijdje gedaan. Alleen wanneer de maandelijkse periode was stopte ik en zo na een paar maanden stopte ik helemaal 🙁 .

  Maar iedereen die het niet trekt dat jij “zo mager” bent, zou willen dat die zelf zo’n discipline had 🙂 . Ik vind het belangrijk dat een persoon goed in zijn/haar vel zit. Maar 1 ding: ga niet tè ver. En wees trots op jezelf, moet je zien wat je bereikt hebt! Petje af hoor!

  thnx;) ik ben zelf 1.70 🙂 dus ik mag het hebben, voor mijn beiden zwangerschappen woog ik ook 55 kilo maarja van kindjes krijgen word je niet mooi hihi. en mijn lichtste gewicht is 49 kilo geweest maar dat was in een tijd dat ik een losbol was 😉
  en ja als je een familie om je heen hebt die er niet zo op letten ga je idd mee eten. zolang je je maar goed voelt zeg ik maar.
  te ver gaan probeer ik echt tegen te houden want het liefst sta ik smorgens ook te trainen maar ik weet dan dat ik een toko vol met ruzie hier heb hahaha dus nee ik houd me aan me avond proggie en dat bevalt me prima 🙂

 2. owjeeee je hebt een goed verhaal geplaatst voor degene die het er niet mee eens zijn en welja waar zijn die lui nu hahahaha

 3. o echt rach? en geen speciaal dieet erbij ?

  nou niet echt een dieet alleen ben wel radicaal gestopt met mijn chocola verslaving toen !! chips en dat soort dingen eet ik ook niet meer alleen prepsels die zoute sticks zeg maar, maar dat is ook eens in de maand ofzo;)

 4. ik wist dat je savonds druk was en las wel elke x trainen trainen trainen maarja ik wist ook idd niet wat je deed!! doorzettertje ben je dus 😉

 5. heel erg moedig!!! en dat je door hebt gezet en nog doorzet!!! ik gaat je advies ook maar eens proberen hihi je bent tenslotte een voorbeeld voor me, dus niet opegeven na een paar weken!

 6. dat meen je niet dat je savonds nog eens flink traind!!!! zoooow waar haal je idd de moed vandaan meis!!!heel knap!! weet niet de verhalen van toen maar degene die dat lulde kunnen misschien een voorbeeld aan je nemen;)

 7. word al moe als ik je verhaal lees hahaha maar idd petje af tut, druk gezin en dan savonds je eigen nog ff afbeulen pfff

 8. je bent goed zo en ik heb diep respect voor je !! de disipline die je ervoor hebt petje af hoor

 9. ach chick je weet hoe ik erover denk, dik of dun je blijft voor mij een lekker mokkel die als een blok in het leven staat!!! die verhalen van toen moet je lekker laten 😉

 10. ik wist dat je elke dag trainde en ja ik was er ook eentje die zo negatief was toen!! ik vind je persoonlijk gewoon te dun, je had voorheen een volle toet en daar is niks van over, ja sorry rach ben daar eerlijk in, wat ik wel belangrijk vind is dat je je er goed bij voelt, dus so be it 😉 maar sla niet door tut

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.