mama is boos

mama is boos

Je hebt wel eens van die dagen dat je denkt ” hoe haal je het in je hoofd vuile gek!” nou oke nu ben ik de laatste dagen niet de vrolijkste in huis en of ik daar nog een logje aan besteed weet ik nog niet, maar goed dat lekkere humeur van moeders sloeg vanmiddag om in een duivelse uitbarsting, nou ja iets minder maar goed pissed.

Iedere ouder heeft het beste met zijn kind of kinderen voor, iedere ouder is ook zuinig op de spulletjes die gekocht worden voor het kind, ik ook, en als daar aangezeten word (met een reden waar ik me reet mee afveeg ) dan word ik pissed.  De meiden zitten vanaf augustus weer op school, niomi gymt ook vanaf augustus en tot aan vandaag nog nooit gezeik gehad over….jawel haar oorbellen. mijn moppie heeft leuke goude ringetjes in haar oren die zeker niet cheap zijn en die zijn er vandaag met lichtelijk geweld door de (nieuwe) gymjuf uit gesloopt.  Niomi komt naar buiten met 1 oorbel…. uhhh schatje waarom heb jij aan je bellen gezeten ? dat mag niet dat weet je…nee mam dat moest van die gymjuf…oke rach doof het stoom uit je oren en stap zo rustig mogelijk naar binnen en vraag uitleg bij de juf.. zo gezegd zo gedaan. Nou zegd de juf dat doen we ivm veiligheid (ja me ass!! kind gymt al 4 maanden en nu gaan lopen tetteren erover ..) ja JE MOET maar knopjes of kleinere ringetjes in doen, waarop ik met me haagse rotbek om het maar ff grof te zeggen vraag of ik daar subsidie voor krijg, zodat ik nieuwe oorbellen kan kopen.. nee dat weer niet natuurlijk. Nou A nio kan niet tegen knopjes, goud of zilver, dat gaat onsteken en B kleine ringetjes zien er niet uit en deze zijn niet zo groot! dus…ik moest maar gaan klagen bij de gymjuf (he dat is makkelijk afschuiven toch ;)) dat gaat ik ook morgen doen want voor zelfde geld trekt ze die oorbellen kapot en dan kan ik ook geen nieuwe bij haar vragen of niomi raakt ze kwijt, het is en blijft een kind van 7 die nooit zo op hun spulletjes letten natuurlijk 😉
Ik ga morgen toch even vragen aan de juf om een gesprek te kunnen krijgen met bep gym lerares en dan even nadrukkelijk vertellen dat ik liever niet heb dat mijn kind haar oorbellen eruit gehaald worden omdat het een risico is voor de gym, daar had je 4 maanden geleden maar mee moeten komen toch of ben ik nu een giga zeik muts ? say it….

27 gedachten over “mama is boos

 1. Hmm wat doen ze dan voor dingen wanneer een kind kan blijven haken met een oorbel……….. Maar goed, ja ik vind het wel een veilig idee dat kinderen geen oorbellen in hebben wanneer ze gymen. Maar laat ze het dan idd weten via een telefoontje of brief. Het blijven wel kinderen en de leraren kunnen wel nagaan dat de meeste jonge kinderen met oorbellen niet met goedkope oorbellen rondlopen en ze meestal kwijt raken wanneer ze de oorbelletjes uit moeten doen..
  Ik zou het ook niet leuk vinden mocht iemand aan mijn kind dr spullen zitten, dan kunnen ze de ouders toch bericht geven!

  1. ja daarom, even een briefje meegeven is niet zo moeilijk lijkt me, maar goed ze heeft gister gegymd en met een andere juf weer en die zei er weer niks van, wel was niomi slim om de pleisters te gebruiken die ik haar tasje had gedaan en ze heeft ze netjes vast geplakt 😀

 2. Nou je bent natuurlijk wel een zeikmuts. 😉 Maar er is niet mis met kritisch zijn en je eigen opvoedingsplan trekken.

  Ik denk dat je ook niet wilt dat je kind uitgescheurde oorlellen heeft omdat er iets of iemand per ongeluk achter haar bel blijft hangen.

  Maar goed, ik weet natuurlijk niet hoe groot ze zijn maar het is wel algemeen beleid op scholen dat je geen oorbellen in mag bij de gym. Dat herinner ik me ook nog van vroeger. 🙂

  Maar ik vind wel dat die lerares dat eerst had moeten zeggen tegen jou zodat jij zelf een oplossing kan zoeken ipv zo beslissen dat die oorbellen uit moeten. Kinderen nemen zoiets makkelijk van elkaar mee ‘oh mooie oorbellen, die wil ik wel hebben’ of inderdaad, ze raken ze kwijt.

  Lang antwoord xD omdat ik beide partijen wel begrijp. Als je kind gewond raakt hebben zij het ook gedaan en kom je ook pissig naar school. En nu ook 😉

  1. idd een zeikmuts en eentje die weer een tegenwoord geeft lol. ben het helemaal met je eens ioon en meerdere hebben dat gezegd maar….. kind gymt al 4 maanden en er is al die tijd niks over gezegd. dat het niet save is dat is algemeen bekend maar ze zijn ook niet groot de ringetjes en mijn pink (bijna kinder pink)kan er tot de helft in dus dat valt mee. en ja als het lelletje uitgescheurd was hadden ze ook stront aan de knikker dan was het mijn schuld en die van hun vind ik 😉 blijft een heen en weer verhaal dit, maar dan hebben ze nog niet het recht om die bellen met lichtelijk geweld eruit te trekken vind ik 😉

 3. Mag ik als juf ook even reageren? 😉
  Ik geeft zelf ook gym en heb het al 2x meegemaakt dat een meisje met oorringen ergens achter bleef haken ( dat denk je godskanonne hoe is het mogelijk maar het lukt ze toch ) en bij ÊÊn meisje is toen zelfs het oorlelletje uitgescheurd. MÊn ik ging bijna tegen de vlakte, kan niet zo goed tegen bloed!
  Maar wat je zegt, een briefje wat netjes geweest of even in de nieuwsbrief. Lieve schat, maak je niet te druk. De juf heeft het beste met Nio voor en de manier waarop is niet zo handig en daar mag je best wat van zeggen maar je hoeft haar niet op haar bek te slaan o.i.d 🙂 Fijn weekend meissie!

  1. Ben het ook met je eens mop en als ze het anders had gedaan of gregeld prima maar niet op deze wijze en gelukkig beaam je dat ook;) ik ga niemand op ze treiter slaan hahha nee ik gebruik me wijs vinger alleen 😉 komt goed ze was er vandaag niet dus maandag even face to face gesprek. Rol pleister tape zit al in nio haar tasje zodat ze vast geplakt kunnen worden 🙂
   Jij ook fijn weekend meis:D

 4. Lekker ff eruit gegooid Rach. Ik zou ook pissed zijn… Ze moeten van je meid en haar bellen afblijven. Raar dat ze er nu 4 maanden later pas mee komen. Ze had je er gewoon even over moet aanspreken voordat ze iets deed. Als ze nou bijdehand wordt, trek je haar ff aan d’r oor(bel), kijken of ze dan nog wat te zeggen heeft…nee doe toch maar niet haha… Ben benieuwd naar het vervolg
  Fijn weekend meid x

 5. Nouja zeg wat achterlijk. :/ Een beetje met geweld die oorbellen eruit rukken.. tss. Ik snap wel dat het voor de veiligheid er uit moet, maar dat hadden ze best aan het begin van het jaar kunnen melden. Dan had je er misschien nog rekening mee kunnen houden..

  Succes morgen bij “bep gymjuf” 😉 (om die verwoording moest ik stiekem wel ff lachen, hihi)

 6. Ik hou m’n hart vast voor als Aileen dalijk naar school gaat, ze zeggen altijd dat de kids een stelletje tuig zijn.. maar dat zijn gewoon de leraren en leraressen!

 7. Ik snap wel dat ze er uit moeten voor de veiligheid, want als er iemand aan trekt doet het nog meer zeer. Maar dan kunnen ze op z’n minst even een briefje of een telefoontje naar huis plegen om te vragen of het mag. En om te zorgen dat er niks kwijt raakt. Waarom had ze trouwens 1 oorbelletje in?

  Je schrijft dit trouwens wel erg leuk zeg! Haha!

  1. ze had maar 1 oorbelletje in omdat ze die andere er niet meer in kregen op school 😉 nee zeg ik tegen de juf daarom doen we ze ook niet uit omdat dat een drama is om in en uit te doen :S

 8. oke dat het een risico is ala, maar bel dan even met de ouders 😉 en ja na 4 maanden al met die oorbellen ingehobbelt te hebben vind ik het onzin om nu daar over te gaan beginnen, dat ze ze eruit heeft gehaald vind ik gewoon niet kunnen

 9. niet netjes nee en jou verplichten om andere oorbellen te kopen 😐 straks gaan ze nog zeggen wat je kind wel en niet aan mag op school flikker op zeg

 10. MOGHAHAHAHAAHHA oooo rachel pis in me broek hier met je vuile gek en haagse rotbek sjezus wat kan jij het lekker verwoorden zeg heerlijkheid 😛
  maar even terug naar de log, ze hebben niet aan de sieraden van je kindje te zitten, jij als ouder mag dat maar in mijn ogen zijn hun vreemd en vreemde hebben daar geen recht op 😉

  aan de nieuwe gymjuf :su6;) je bent een rund als je met mama rach stunt

 11. Poeh die juf had wel een lef, ik ben het er helemaal mee eens wat hiervoor gezegd wordt. Een briefje was wel zo fijn en dan wel toen de gym begon en niet nu een aantal maanden verder!!!

 12. Nou, zijn ze betoetert???????
  Wat je zegt dat hadden ze eerder kenne vertellen, aan het begin van het schooljaar.
  En ja ringen, armbanden etc da vink logisch of van die gigabellen….

 13. Beetje raar om na 4 maanden ineens er achter te komen dat ze die oorbelletjes niet in mag. Had ze je ook wel even kunnen bellen om te vragen of ze er uit mochten ( het blijven toch goude en je zal ze maar kwijtraken.) of er anders even afspraken over te maken..

 14. Ik ben het helemaal met je eens! En oh wat kan jij lekker schrijven. Ondanks dat ik het vervelend voor je vindt zit ik hier wel met een giga grijns door je lekkere vlotte berichtje 😛

  liefs!

 15. meen je niet :s nee daar zou mijn knar ook van op hol slaan, bel even of ook een briefje;) moest ff lachen om je haagse rotbek hahahahah

 16. wat amine zei sluit ik me bij aan, even een briefje mee naar huis maar niet zomaar sieraden eruit halen want inderdaad rachel als ze kwijt raken wie betaald dat of dan krijgen de ouders de schuld van ja maar mevrouw dan had u ze uit moeten laten, die kut excuses hoef je bij ons niet aan te komen hahahah

 17. was ze die tweede oorbel dan kwijt? Van je kind moeten ze afblijven klaar of een briefje schrijven met daarop kan ze die volgende keer uitlaten

  1. nee die andere kregen ze er niet uit :s ken je nagaan hoe ze hebben staan rukken aan dat oortje 🙁 en je krijgt ze ook niet makkelijk in zonder haar pijn te doen dus janken vanmiddag hierzo

 18. nee had hetzelfde gereageerd denk ik 😉 je blijft met je poten van me kind en haar spullen af en deze reden kunnen ze bij mij ook niet aan komen als er al een aantal maanden niks eerder van gezegd is. heb medelij met de gymjuf eerlijk gezegd moahahhahah

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.