Mama machteloos (ziekenhuisbezoek)

Mama machteloos (ziekenhuisbezoek)

Vandaag waren we weer terug bij af. We werden weer verwacht op de kinderafdeling in het ADRZ . Onze kleine meid had een Luchtweginfectie te pakken en wilde niet meer drinken, geen melk, lauwe slappe thee, wilde geen water, geen pap maar wel haar fruit potjes en groentes. Die gleden erin als pap maar goed dat is natuurlijk niet voldoende voor een kleine van 5 maanden oud. Na 2 dagen op de afdeling met tips en een sonde kreeg onze kleine toch wat extra binnen maar zelf drinken deed ze heel slecht.

Man wat voel je, je dan machteloos als je alles voor je gevoel hebt geprobeerd en niks lukt. Zelfs mijn moeder heeft nog van alles geprobeerd en dat mocht Niet baten. Elke keer als je de fles aanbood was het huilen en weigeren. De kinderarts bleef nog even afwachten en wilde nog 24 uur testen met de sonde. Die avond dronk ze zelf 2 flessen leeg en de ochtend erop ook weer grotendeels 1. We mochten naar huis zei de arts. Maarja dan kom je thuis ’s middags en wat merk je dan de avond fles NOPE, de laatste fles voor het slapen gaan NOPE. Mevrouw wilde niks drinken.

Weer veel huilen maar ze wilde wel haar warme hapje Maarja toen kwam die ochtend erop de fysio. We probeerde weer alles in pap vorm, water, thee enz. Dus maar gauw weer de kinderafdeling gebeld en moesten gelijk terug komen. Ze kreeg deze keer geen sonde maar wel extra kleine flesjes en na 2 dagen dronk ze alles weer leeg. Ze heeft geen koorts dus de infectie was al snel verdwenen. Ze zou gewoon last hebben van de laatste loodjes van de infectie. Ze kreeg 2x zetpil paracetamol en darm hielp gelukkig een beetje.

Maar goed ik voelde mij best nog onzeker. Had mijn spullen gepakt en die van de kleine en hop weer naar huis. Thuis dronk ze hem weer niet op maar dat was weer even wennen gelukkig bouwde ze het weer op en drinkt ze nu weer netjes 3 dagen al haar flesjes op pfff. Wat een ellende zeg na alles deze week. Gelukkig kon ze er wel weer om lachen en zijn de huilbuien voorbij en heeft ze eindelijk weer plezier in het drinken en weer gewoon honger.

Heb jij je wel eens machteloos gevoeld en wat deed jij toen?

7 gedachten over “Mama machteloos (ziekenhuisbezoek)

 1. Veel sterkte. Als je kindje ziek is, voel je je zeker machteloos.. Ik heb me zeker vaak machteloos gevoeld. Wat ik dan deed was uitzitten..

 2. Heel herkenbaar helaas. Ooit met een van de kids in het ziekenhuis gezeten met sonde.. door de waterpokken.. Kids in het ziekenhuis is altijd vervelend en dan voel je je sowieso heel erg machteloos, het liefste neem je dan alles over van je kindje

  1. Gelukkig zijn jullie weer thuis 🙂 En gelukkig gaat alles weer de goede kant op! Jullie zijn toppers!

 3. Lieve rianne,

  Veel sterkte en liefs aan jou, je partner en natuurlijk aan je lieve kleine meid veel beterschap gewenst <3

  k heb zelf geen kinderen maar mijn zus wel en toen mijn neefje in het ziekenhuis lag voelden we ons ook zo machteloos.

  Xxx jet

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.