mijn eerste keer

mijn eerste keer

Je ziet wat recepten voorbij komen op het net he, mijn hemel. nou eet ik dat niet maar het maken ervan is wel heeeel leuk, als het lukt dan he, want mijn cupcake drama van van de week staat nog vers in me geheugen haha. bij Gonny had ik al eens biscuitdeeg voorbij zien komen en ik wilde dat ook wel eens proberen maarja durven ho maar he. maar vanavond zat ik me stierlijk te vervelen, en ben het toch gaan doen, en hij is nog gelukt ook :D. ik had er chocolade botercreme tussen gedaan maarja dat is natuurlijk een hele domme zet als er 2 zijn hier in huis die gewoon misselijk worden van boter, maar toch proberen en nee geen succes dus moest er weer tussen uit haha, daar heb ik gelukkig geen fotos van, van het schrapen en zagen in me taart hahaha. toen zei roon ik wil er banketbakkersroom tussen…:| tuurlijk pik maar ik heb niet een zakje daar voor in huis…dusss ik toch kijken op het internet en het recept daarvan gevonden en zo stonden roon en ik 5 min later weer in de keuken om die banketbakkersroom te maken hahah, en geloof het of niet maar het is gelukt in 1x :D, roontje heeft het tussen de taart staan smeren en nu staat alles op te drogen om het zo maar te zeggen want de bovenkant van de taart was nog nat van het chocola.

wat voor recept heb ik gebruikt.(dit heb ik even gekopieerd van de leukstetaarten.nl)

ingrediΓ«nten

5 eieren (M)
150g suiker
150g bloem
snufje zout

Werkwijze

 • Leg de eieren (kan ook vanuit de koelkast) in een kom met heet water. Ga ondertussen alle andere spullen klaarzetten. Controleer tussendoor of het water nog goed warm is, als het heel erg is afgekoeld doe je opnieuw heet water in de kom met eieren.
 • Doe de eieren, zout en suiker in een beslagkom en flink mixen. Het ligt aan de (hoogste)snelheid van je mixer hoe lang je moet mixen. De eiermix moet er uiteindelijk heel licht geel uit komen te zien en als lobbige slagroom aanvoelen. Zorg er tijdens het mixen voor dat de gardes niet helemaal onder het ei staan, want dan komt er geen lucht in je beslag. Dus bij grote hoeveelheden kun je dan beter in 2 delen mixen.
 • Na het mixen voeg je de gezeefde bloem met kleine beetjes tegelijk toe. Gebruik hiervoor GEEN mixer, maar schep het met bv. een spatel door je beslag.
 • Schep je beslag in de vorm (ik gebruik altijd bakpapier voor een mooi strak resultaat). Zet het meteen in de voorverwarmde oven. Ik heb een heteluchtoven en bak op 180 graden.
  De foto hoe die eruit ziet met de chocola erom heen houden jullie te goed πŸ˜€

20 gedachten over “mijn eerste keer

 1. je hebt weer lekker staan lantefante in de keuken en hij zal best lekker gesmaakt hebben πŸ˜€ hij ziet er zo al lekker uit

 2. je bent lekker bezig in die keuken he πŸ™‚ ziet er lekker uit en daar kan je van alles tussen proppen volgens mij !

  1. haha ja daar was ik al bang voor lol maar ze staan al bij iedereen en haal toch echt me meeste recepten bij gon weg πŸ˜€ toevallig kom ik op die leukstetaarten.nl terecht en daar staan ook fun dingen tussen die ik wil gaan maken dus wie weet πŸ˜€

 3. jezus rach wat ben je toch allemaal aan het doen in die kitchen van je hahaah eerst die tulband toen die cupdingen en nu dit weer hahah mijn god kom niet meer bij en zelf eten ? lukt dat al πŸ˜‰ las ergens dat je naar je broer ging dus die heeft een lekkere hap bij de koffie πŸ˜€

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.