Mijn haarroutine

Mijn haarroutine

Nu mijn haar weer wat langer wordt, besteed ik veel meer tijd aan het verzorgen van mijn haar. Logisch, want er zit nu een stuk meer dan afgelopen zomer. Vandaag deel ik mijn haar routine met jullie.

Ik heb daarom ook een vaste haar routine die ik wekelijks gebruik. Of het goed is weet ik niet maar ik mag mijn groeiende haren en mijn hoofdhuid graag verzorgen met mooie producten en vandaag vertel ik jullie wat ik allemaal gebruik.

Reinigen oftewel haren wassen

Ik douche om de dag en was het dan ook om de dag. Zal niet mega goed zijn maar ik merk er niet veel van in ieder geval.

Wassen doe ik met 2 producten: de Etos Volume Shampoo en de Elgon Green Imagea Absolute Shampoo haartype 2.
De Etos shampoo gebruik voor het “dagelijkse” gebruik.
De Elgon shampoo is heel erg fijn voor mijn geverfde haar en gebruik ik 1-2x in de week om mijn kleur te boosten.

Deze combi werkt heel erg goed voor mij! Het fijne aan de Elgon Greenlijn is dat het mileuvriendelijk is en ook nog eens vegan friendly.

Verwennerij voor mijn haar

Ik heb een paar maanden geleden de maskers ontdekt! Waarom heb ik dat niet eerder gedaan? Kan me echt wel voor het hoofd slaan dat ik het zo laat pas heb leren kennen.

Ik gebruik 2 verschillende maskers (heb ook niet meer maskers hihi), namelijk de Elgon Green Imagea Absolute Mask haartype 2 en de Elgon Maschera Nutrienergetica Nutrienergeric Mask.
Beide masker zijn echt superfijn.

Het Green Imagea Absolute Mask haartype 2 moet 15 minuten intrekken en is ideaal als je wat langer de tijd hebt en uitgebreid wilt douchen. Deze ruikt echt super lekker en de volgende ochtend wordt ik dan wakker met een onwijs lekkere geur in mijn haar.

Het Maschera Nutrienergetica Nutrienergeric Mask is een masker dat stukken minder tijd nodig heeft en is ideaal als je niet heel veel tijd hebt om bijvoorbeeld in de ochtend te douchen maar je wel ff snel een maskertje in je haar wilt doen: deze hoeft namelijk maar 5 minuten in je haar te zitten. Hoe fijn is dat! Ook handig voor op reis! Neem gewoon een potje mee van 100 ml met dit masker en je kan je haar een goede oppepper geven tijdens een warme zonvakantie 😉

11 gedachten over “Mijn haarroutine

  1. Klinkt heel fijn. Ik was mijn haar elke dag en doe er eigenlijk nooit een maskertje in. Alleen als ik bij de kapper ben.

  2. Ik was mijn haar 2 keer in de week. Als ik het vaker doe dan merk ik dat het echt super vet word. Gebruik zelf ook shampoo, conditioner en een masker.

  3. Ik heb altijd zo mijn vaste shampoo van Andrelon. Ik laat mijn haar verder altijd aan de lucht drogen en heb nu wat producten van de Nivea prep, form en finish lijn die fijn zijn!

  4. Ik heb zo mijn vaste merk shampoo en cremespoeling: john Frieda tegen pluishaar. Maar wat haarmaskers betreft probeer ik graag van alles uit. which reminds me: lange tijd al niet meer gedaan en lekker haarmasker. Is altijd wel lekker even me-time.

  5. Ik gebruik in de winter maanden weleens een masker voor mijn haar, maar verder gewoon shampoo van Andrelon en dat is gelukkig voor mijn haar voldoende om het gezond en glanzend te houden.

  6. Ik was mijn haar 1 keer per week en vind dat altijd een monsterklus. Het is vaak erg droog en daarom smeer ik er noodgedwongen wat dure cremes in…. Dat is eigenlijk niets voor mij.

  7. ik was 2x per week mijn haar, heel soms 3 keer maar dat ligt eraan hoeveel haarlak ik gebuikt heb haha. wij gebruiken andrelon of elveve die vinden wij het fijnste hier, en het is wassen met shampoo, daarna cremespoeling en daarna styling producten en fohnen

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.