Nasi

Nasi

nasiNodig
Rijst
Kip
1 Ui
3 eieren
Prei
2 teentjes knoflook
1 cm gember (kan ook in poedervorm)
Sjalotje
1 tl ketjoembar
1 tl kentjoer
1 tl laos
lepel ketjap manis
lepel zoute soja
1 tl trassi pasta of een mespuntje van een brokje

Snij de kip in stukjes en bak die in de pan, de prei die je in ringen hebt gesneden voeg je daaraan toe, daarna voeg je de boemboe toe en meng je alles goed samen, en dan schuif je alles een beetje aan de kant in de pan en dan voeg je de geklutste eieren toe, als die gaan rullen meng je alles met de rest in de pan samen. Als de rijst gekookt is en afgekoelt (ik kook de rijst smorgens al ) voeg je die er aan toe en laat je alles met omscheppen warm worden.
Er hoort natuurlijk pindasaus en kroeppoek bij en bij mij altijd een flinke lepel sambal

Eén gedachte over “ Nasi

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.