Nasi
Nodig
Rijst
Kip
1 Ui
3 eieren
Prei
2 teentjes knoflook
1 cm gember (kan ook in poedervorm)
Sjalotje
1 tl ketjoembar
1 tl kentjoer
1 tl laos
lepel ketjap manis
lepel zoute soja
1 tl trassi pasta of een mespuntje van een brokje
Snij de kip in stukjes en bak die in de pan, de prei die je in ringen hebt gesneden voeg je daaraan toe, daarna voeg je de boemboe toe en meng je alles goed samen, en dan schuif je alles een beetje aan de kant in de pan en dan voeg je de geklutste eieren toe, als die gaan rullen meng je alles met de rest in de pan samen. Als de rijst gekookt is en afgekoelt (ik kook de rijst smorgens al ) voeg je die er aan toe en laat je alles met omscheppen warm worden.
Er hoort natuurlijk pindasaus en kroeppoek bij en bij mij altijd een flinke lepel sambal
Wat een waslijst aan ingrediënten, maar nu ik zo lees hoe je het moet bereiden valt het best mee. Dank voor de tip!