Nationale week zonder vlees

Nationale week zonder vlees

Wat je ook opent op social media, je word even met je neus erop gedrukt dat het deze week de nationale week zonder vlees is.

Ik vraag mij dus af hoeveel mensen hier echt aan mee doen en wat voor mensen dat dan zijn. Zijn dat mensen die altijd biologisch eten of heel milieu bewust zijn? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Ik kan je nu al vertellen dat wij niet mee doen het de nationale week zonder vlees. Waarom niet? Nou ik heb zowieso mijn vlees nodig voor de eiwitten en ja ik weet dat het ook in vega producten zit maar die mag ik dan weer niet. En daarnaast zijn wij gek op vlees en gaat er hier ook heel wat vlees door heen in een week tijd.

Sommige vinden dat belachelijk en andere weer niet. We hebben heus wel eens een dag dat we geen vlees eten maar vaak komt dat niet voor.

We maken wel eens gebruik van vlees vervangers, Ro en en de meiden, maar dan eten wij alsnog daarnaast vlees erbij.

Doen jullie mee aan de nationale week zonder vlees ?

Hoeveel vlees eten jullie gemiddeld per week? Daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar 😀

Gisteravond at ik geen vlees, omdat wij op maandag standaard een gebakken eitje eten, maar de rest van de week…., tja sorry maar dan komt er toch echt weer een stukje vlees op mijn bord 😉

7 gedachten over “Nationale week zonder vlees

  1. Wij eten elke dag vlees. Soms eten we s’avonds bolletje met gebakken ei maar dan hebben we vleeswaren op brood gehad. Wij zijn echte vleeseters… omdat we het gewoon lekker vinden.

  2. Wij eten 2x in de week vlees. Ik doe dit omdat ik me dr lekkerder bij voel maar ook voor het milieu, ik let dan ook nog eens op seizoensgroenten en fruit. En dan eten we ook biologisch. Als ik op straat troep tegen kom gooi ik dit ook vaak even in een prullenbak.

  3. Ik eet helemaal nooit vlees. Op zich denk ik dat het best een goede campagne is, omdat er wellicht té veel vlees gegeten wordt ( in het totaal, en als je dan kijkt naar de voedselverdeling over de wereld, dierenleed en al dat soort dingen… ), dus wel goed als mensen daar over nadenken. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik vind dat iedereen maar vega / vegan moet eten, ik vind dat iedereen dat voor zichzelf moet beslissen.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.