Niet aan te slepen..

Niet aan te slepen..

Ik rommel graag in de keuken, dat weten we nu wel, kook graag, en nou dacht ik laten we eens een logje maken over wat je nou het meeste gebruikt en eigenlijk niet aan te slepen is oftwel, je gebruikt iets veel en koopt dat regelmatig. Hier is dat de wokolie, en olijf olie alleen de olijfolie heb ik in een soort van jerrycan zitten omdat ik dat van de buurman heb gehad die dat elk jaar meeneemt uit turkije 😀 maar de wokolie natuurlijk niet, wokolie van conimex, heerlijk en een fles in de 3 weken is niks hierzo. Peper!! vier seizoenen peperkorrels voor in de molen, ben gek op peper en een pot per maand gaat er rustig doorheen. Boullion blokjes, rund, groente en kip ik gebruik het overal voor, voor de soep, om in te koken en om sauzen mee te maken. Ketjap manis….ohhh als dat op is flip ik en heb daarom een fles of 4 in voorraad staan, zowel van conimex al van de toko die ik persoonlijk lekkerder vind en dan niet te vergeten de sambal hihi, mag het niet hebben maar kan het niet laten als we rijst eten een klodder er doorheen te mieteren.
Mijn kruidenkastje is dus een zooi en krijg het niet op orde want heb gewoon teveel kruiden die ik dalijks gebruik, je kan het zo gek niet opnoemen of ik heb het staan.

Pesto, groene pesto, altijd op voorraad voor op mijn panini’s of op de pizza. Knoflook en uien, boter, kaas en ham. Dat zijn een kleine greep uit de dingen die hier niet aan te slepen zijn 😀 kan wel alles op gaan noemen maar dan moet ik zoveel pages aan gaan maken hahaha.

Wat gebruiken jullie het meeste ?

10 gedachten over “Niet aan te slepen..

 1. Hier gaat de knoflookpoeder altijd ontzettend hard. En mijn net nieuwe pepermolen begint ook al een aardig eind te komen en ik heb die pas een maand. 😀

  Olijfolie en komkommer, tomaat en dat soort salade dingetjes. Feta. Kaas. xD Dat gaat hier allemaal erg vlot op.

 2. Wat hier standaard in huis moet staan:
  olijfolie, Arabische sesamolie, peperkorrels voor de molen, zeezout, madame jeanette piccalily, soyasaus zoet en zout, vissaus, halal bouillonblokjes, eieren, pepers, arabische boter, ik heb de kast vol kruiden staan haha.
  Knoflook en ui/sjalot gebruik ik dagelijks. En alleen maar verse groenten en fruit. Koken <3

 3. Hee meid! Wat een leuk logje! Wij koken thuis heel standaar, aardappelen met groente en een stukje vlees! Dus we gebruiken niet bepaalde producten meer… Raar eigenljjk! Hihi
  Super leuk om te zien dat je zo geniet van het koken

  XXX

 4. Ik gebruik veel kruiden en wasabi en eieren zijn ook onmisbaar! Pesto is geweldig en eigenlijk vind ik vers fruit en verse groenten ook heel belangrijk in een keuken.

 5. Paprika, Curry, lookpoeder, basilicum en kaneel zijn de kruiden die bij ons voorraan staan 🙂 En verder ook olijfolie! Gisteren onze kruidenkast nog opgeruimd (zo’n ronddraaiende plateau ingezet! Superhandig ding!)

 6. Oeh leuk logje. Ik gebruik olijfolie met knoflook eigenlijk elke dag. Verder ben ik echt van de kruiden en daar gebruik ik “oregano” eigenlijk het meeste van. Maar rozemarijn, dille, verse peterselie en een bosui zijn ook regelmatig gebruikte producten. Oh en natuurlijk knoflook, die kan niet ontbreken.

  Tot een paar jaar geleden had ik niks met pittige gerechten, maar op de ÊÊn of andere manier is dat helemaal omgeslagen. Ik hou van knoflook in mijn gerechten..

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.