Nieuw in de keuken!

Nieuw in de keuken!

Ik ben gek op keukenspullen want ik gebruik ze natuurlijk dagelijks en ik ben eigenlijk heel veel in de keuken te vinden. Ik probeer van alles uit kwa gerechten en dat zien jullie wel regelmatig op social media voorbij komen :D. Nou kreeg ik van Kitchen and More deze mooie wokpan opgestuurd en een mooi koksmes.

Er gaat niks boven goed gereedschap in de keuken! Net zoals gereedschap voor buiten de deur is goed materiaal heel belangrijk. Kijk je kan natuurlijk ook met action spullen de keuken in maar dat gaat gewoon niet zolang mee laten wij even eerlijk zijn.


De wokpan heeft een doorsnee van 28 cm en dat vind ik ideaal voor mijn gerechten die ik alleen eet. Ik heb ook een grotere wokpan maar daar doe je niet even snel een paar dingen in wokken.

Het mes…och mensen ik ben er weg van! Ik heb altijd al goede koksmessen in huis, want ik moet mijn vlees gewoon goed kunnen snijden en mijn groenten. Dit mes gaat overal doorheen en zo ook ja door mijn vingers, auch, goede actie weer van moeders hahah, not!

Ik houd mijn messen scherp en doe ze ook absoluut niet in de vaatwasser ondanks ze daar wel voor bestendig zijn. Ik heb gemerkt dat als je ze in de vaatwasser doet, ze toch sneller gaan slijten en dat is gewoon zonde.

Voor mijn pannen geld hetzelfde, ze kunnen in de vaatwasser maar hier gebeurd dat niet want het is niet goed voor de pannen en slijten sneller daardoor. Dus tip als je je pannen langer heel wilt houden….was ze gewoon af 😉

Gebruiken jullie “goed” gereedschap in de keuken? en hoe ga je daarmee om?

Ik vervang mijn pannen en messen als ze echt op zijn. Pannen ben ik heel voorzichtig mee omdat als de anti aanbaklaag beschadigd is het gevaarlijk is om in te koken/bakken. En ik doe aardig lang met mijn pannen vind ik, 4 a 5 jaar gemiddeld en dan word alles wel vervangen, mits er tussendoor iets kapot gaat natuurlijk dan worden ze eerder vervangen 😉

4 gedachten over “Nieuw in de keuken!

  1. Goed om te lezen Rachel. Ik baal behoorlijk van een aantal koekenpannen die ik heb gespaard via de lokale supermarkt (met bijbetaling) van een echt goed merk. Na een paar keer kwamen er echt plekjes in de anti-aanbak laag (dat zwarte spul). Terwijl ik alleen maar houten spatels en lepels gebruik. Raar. Maar de energie om een klacht te schrijven heb ik even niet.
    Goed wat je zegt van de pannen en messen. Hier gaan de messen wel de afwasmachine in (toch maar niet meer doen) maar de pannen niet (die van de spaaractie van AH). Ook daar ben ik overigens niet zo blij mee, want er komt van alles en nog wat onder de rand van de deksels, wat ik er niet meer uit krijg…

    1. och ja daar hoor ik zoveel mensen over klagen over die pannen!! en even eerlijk ze prijzen die pannen aan als topmerk maar uiteindelijk is het gewoon bagger 🙁 maarja om te verkopen he…mensen trappen er toch wel in jammer genoeg. nee hoor ik zeg dan maar meer geld bij een goede winkel 😀 en idd niet meer doen je messen in de vaatwasser 😉 geloof me ze gaan echt een stuk langer mee 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.