Nieuw : spaghettie bolognese
Er staan wel meerdere pasta recepten op de site maar dit is weer een nieuw receppie :D. Ik zag bij iemand op instagram een bord pasta voorbij komen en vroeg het recept en heb het een beetje aangepast en gesmult ervan.
Nodig:
Olijf olie
1 grote ui
3 teentjes knoflook
winterwortel
2 stengels bleekselderij
100 gr ontbijtspek of panchetta
500 gr runder gehakt
1 blikje tomatenpuree
1 tl oregano
250 ml rode wijn
250 ml vleesbouillon
1 blik tomatenblokjes
spaghettie
peper en zout
4 eetlepels ketjap manis
Aan de slag:
Kook de spaghettie zoals op het pak staat. Snipper de ui, bleekselderij en knoflook en rasp de wortel. Doe een beetje olijf olie in de pan en roerbak dit alles even. Snijd het ontijbijtspek/panchetta in reepjes en voeg dit samen toe met het gehakt aan de groente, als het gehakt rul is dan doe je de tomatenpuree erbij en de oregano en laat dat even 2 minuutjes bakken.
Dan voeg je de rodewijn erbij en laat dat even 5 minuten sudderen op laag vuur. Daarna voeg je de tomatenblokjes met sap erbij en de ketjap manis en de bouillon en dan breng je het geheel aan de kook voor 15 min, ik heb het langer laten pruttelen want hoe langer je het laat pruttelen hoe lekkerder die word, hier heeft het 2 uur staan pruttelen. Voeg dan de spaghettie toe en roer het lekker door en eten maar 😀
Voor mensen met kids…de rode wijn kan geen kwaad want dat verdampt! ik mag zelf ook geen alcohol maar dit is oke 😉
10 gedachten over “Nieuw : spaghettie bolognese”
Klinkt goed 😀
Het ziet er heerlijk uit en het klinkt ook erg lekker!
Heerlijk! Wij geen het vanavond eten. Yummie.
En wanneer moet de bouillon er dan bij? Die zie ik nergens in de instructies staan.
die doe je tegelijkertijd met de tomatenblokjes 😉
Hmm ook maar eens maken voor ons J is echt een pastalover!
Mmm, ook alweer zo lekker!
Ohh dit klinkt echt heerlijk!! Binnenkort maar eens proberen 🙂
schat dit is goddelijk echt waar 😀
Zo ziet het er ook echt uit. oehhhh krijg er trek van!!