Nieuwe school, nieuwe ronde, nieuwe kansen

Nieuwe school, nieuwe ronde, nieuwe kansen

De vaste bezoekers en de mensen die ons in real life kennen weten dat onze dochter Rashel het niet zo makkelijk heeft op school. Ze is een heerlijk sociaal grietje wat heel snel en makkelijk contact kan leggen maar zich concentreren is een ander verhaal bij haar. Na vier jaar op een fantastische school te hebben gezeten hebben wij vorig jaar besloten samen met haar huidige school dat het voor Rasje beter is om speciaal onderwijs te gaan volgen op een andere school. Haar huidige school heeft er echt alles aan gedaan wat ze konden, maar het gaat gewoon niet en Rashel raakte alleen maar meer gestressed. Kijk uhh de thuis situatie speelt natuurlijk ook mee, laten we daar eerlijk over zijn, en ja voel me daar als moeder aardig klote onder maar heb mij daar bij neergelegd.

Afijn vandaag hadden we een kennismakings gesprek op de nieuwe school, de naam van de school noem ik hier niet want heb mijn kindje(s) te beschermen ;), er was namelijk veel vraag naar door een hoop naar welke school ze zou gaan, nou bekende van ons weten dat nu wel ;). Wij kwamen de school daar al binnen en ik, ja ik kwam al gelijk tot rust! Er straalde ook zoveel rust uit en structuur!! De dingen die voor ons meisje heel erg belangrijk zijn ;).

Rashel was er ook van onder de indruk en was ook gelijk enthousiast!! Goed teken dus. We hebben even een gesprek gehad, een rondleiding en wat info. We zijn ook even naar haar nieuwe klas gelopen en ons voorgesteld aan haar nieuwe juf waar ik een heel goed gevoel bij had en toevallig komt ze bij een kindje in de klas waar ik de ouder van vroeger van ken hihih en die hebben mij ook gezegd dat het een top juf is.

Ze kon volgende week al starten daar maar….ja maar….. er is in februari nog een meesters en juffen dag op haar huidige school en ze was daar al een beetje verdrietig over dat ze dat niet meer mee zou maken, maar we hebben met haar nieuwe school afgesproken dat ze 3 maart daar gaat starten zodat ze ook nog het feest op school kan mee maken en daar was Rasje al te blij mee hihi de tut.

Het geeft mij ook rust, ik weet dat ze in goede handen is daar en dat ze daar de begeleiding krijgt die ze nodig heeft ;), moeder en kind en papa en zus gaan dus lekker het weekend in met een heel goed gevoel en nu op naar maart :D. Ze gaan natuurlijk afscheid nemen op haar huidige school en gaat daarvoor zelf (ja me mij samen) cupcakes bakken hihih  en dat afscheid zal niet helemaal droog verlopen denk ik hihi, kreeg al een mail van de juf vanmiddag en barste al in janken uit, maar ach niomi zit daar nog op school en blijft daar dus ik zal ze nog regelmatig zien en rashel ook 😉

Fijn weekend!!

5 gedachten over “Nieuwe school, nieuwe ronde, nieuwe kansen

  1. Gaat je oudste dochter binnenkort naar de middelbare school toe? Dan is het voor allebei wel spannend, een nieuw begin op een nieuwe school 🙂

  2. Oh wat fijn! Hopelijk gaat het daar allemaal een stuk beter. Heeeeel veel succes en vooral ook plezier op je nieuwe school straks, Rashel! Dat verdien je!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.