Niks uit zak eten

Niks uit zak eten

Wij eten dus niks uit een kant en klare voorgesneden groenten zak…

Jullie hebben al kunnen lezen hier dat ik een pietje muts ben met dingen in de keuken op voeding gebied. En gelijk even een disclaimer, dit heeft niks met mijn anorexia verleden te maken 😉

Ik sta van de week mijn groente te snijden zoals ik altijd doe en ineens hoor ik “dat is toch veel makkelijker als je dat kant en klaar in zak koopt?”

Ja klopt is ook super makkelijk en handig die kant en klare zakken die je zo kan kopen…., maar ik lust het niet!! En dan hoor ik jullie zeggen “wat ben jij een ouwehoer want het is hetzelfde” nou nee haha. Ik proef wel degelijk verschil en als je een keer de kans krijgt moet je het maar eens proberen 😉

De groenten die je vers koopt zijn zachter en zitten meer smaak aan en zelfs mijn zeikertjes hier aan tafel hebben dat toegegeven :D.

En dan hoor ik gelijk mensen denken en zeggen “ja hallo ik heb een drukke baan en heb geen zin om dan nog even de keuken in de gaan om te gaan snijden”, nou dat vind ik dan ook weer een smoes want het is in nog geen 10 minuten gebeurd ;).  En veel duurder is het ook niet.

Ik ben benieuwd naar jullie voorkeur? Vers gesneden of kant en klaar uit zak?

Zelfde verhaal met sausjes of soepballetjes voor in de soep. Super makkelijk dat kant en klare maar even eerlijk ….niet te (vr)eten is mijn mening.

Ik ben wel benieuwd naar jullie verhalen hierover 😀

18 gedachten over “Niks uit zak eten

 1. Ik dacht dat ik wel vaker recepten op jou website heb gezien, waarbij je dus wel voorgesneden groenten gebruikte.

  1. klopt en geef ook toe dat we het ook wel gebruikt hebben maar dat nu gewoon niet meer doen. ik deed het al een tijd niet maar de rest van het gezin wel maar dit willen nu ook geen voorgesneden groenten meer

 2. Voor de pasta, bami etc snijd ik zelf groentes. Prei en dat soort dingen ook. Enige wat we hier uit pot eten is bruine bonen en rode kool. Hutspot snijd ik ook zelf bij hoge uitzondering eens zakje maar dat verschil proef je idd.

 3. Dat is ook nog een gedoetje hoor. Heb een klein hakkertje. Sta ik het alsnog in stukken te snijden, hahaha. En hij moet ook weer schoon (kan wel een deel in de vaatwasser). Gelukkig kookt mijn man vaker, dus die hakt wel een eind in de rondte :p

 4. Ik ben wel een fijnproever en proef wel degelijk verschil. Als ik kook gebruik ik toch voorgesneden. Dit heeft niks met tijd te maken. Ik kan nl niet lang staan en heb ook snel pijn aan mijn schouder bij snijden, dus dan is het toch een fijne mogelijkheid 🙂

 5. Nu heb ik er wel de tijd voor maar niet altijd zin omdat ik nog niet goed kan staan. Maar snij het dan wel liever zelf. Als ik weer fulltime aan de bak ben, ga ik toch weer voor comfort. Maar je hebt wel gelijk qua smaak want ik proef ook verschil.

 6. Hier precies hetzelfde. Geen tijd om te snijden?. Wat een rot smoes. Het is lekkerder, goedkoper én beter voor het milieu om groente gewoon los te kopen en zelf te snijden. Want; veel langer houdbaar en minder verpakkings materiaal.

  Maar mensen zijn lui joh! Vrouwen die zich niet meer opmaken als ze eenmaal kinderen hebben want; geen tijd. 😬 dan maak je toch tijd!

 7. Als ik in een heel luie bui ben én het is erg in de aanbieding, koop ik wel eens voorgesneden groente, maar eigenlijk vind ik ze vooral veel te duur in verhouding.
  Sausjes uit pak koop ik nooit, die vind ik veel te zout en ook niet echt lekker..

 8. Groente uit zak haal ik wel, maar net zo lief snijd ik het zelf. Vroeger kreeg ik thuis altijd groente uit blik. Dat is iets wat hier in huis nog nooit de deur is binnen gekomen!

 9. Als het even kan snij ik mijn groente allemaal zelf en niet uit zak. Maar eerlijk is eerlijk. Soms is zo’n zak met voorgesneden groente wel erg makkelijk. Waar ik wel echt heel hard nee tegen zeg zijn kant en klare soepballetjes. Bah! Die maak ik toch lekker zelf.

  Groetjes M0n13k

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.