Pastasaus zonder pakjes en zakjes

Pastasaus zonder pakjes en zakjes

Dat is en blijft het lekkerste. Een volle pastasaus zonder pakjes en zakjes.

Ik heb al enig pastasauzen gemaakt en dit is hem gewoon en dat vind de rest van het gezin ook.
Het is wel even wat werk maar hey dan heb je echt wat!

Je hebt nodig:

500 gram rundergehakt

1 grote ui

1 wortel

3 stengels bleekselderij

5 teentjes knoflook

1 groot blikje tomatenpuree

4 laurier blaadjes

1 bosje verse thijm

Olijf olie

Halve fles rode wijn

Half pakje kookroom

Pasta of lasagnebladen, ik gebruik courgette ivm kha

Zout en peper

Water voor zover je dat nodig hebt

Peterselie voor garnering

Zo aardige waslijst maar op zich valt het mee 😉

We gaan aan de slag:

Snij de wortel klein en doe hem in de blender en maal hem fijn, zo fijn mogelijk, schep het even in een kom en dan de ui en de knoflook in de blender en dan de bleekselderij.

Als alles heel fijn gemalen is doe je een laagje olijf olie in de pan. Daar doe je alles in wat je geblend hebt. Aanbakken tot het vocht eruit is. Tijdens het bakken voeg je peper en zout toe.
Dan voeg je het gehakt toe, en mengt dat met de groenten, en weer een beetje zout toevoegen.
Dit laat je ook weer bakken tot het vocht eruit is, dat duurt ongeveer 15 a 20 min.

Alle vocht eruit? Mooi dan voeg je de tomatenpuree toe en zet je het vuur lager. Laat dat even lekker bakken ook tot je een beetje een korstje krijgt in je pan. En dan gaat de halve fles rode wijn erin en schraap je de bodem een beetje schoon gelijk en mengt dat gewoon door je saus. Dan doe je thijm en laurier bladen erbij en genoeg water. En dan gaat het wachten beginnen. Het duurt zo’n 3 a 4 uur om alles lekker door te laten pruttelen. Als het te dik word dan voeg je water toe. Proef ondertussen even op het goed op smaak is en voeg eventueel zout en peper toe.

Na al dat lange wachten haal je de kruiden eruit en voeg je de kookroom toe, laat het dan nog even pruttelen en dan is je saus klaar!

Je kan het met alle pasta’s eten, lasagne van maken of met dorito chips scheppen. Variatie genoeg dus 😀

Het is gezond en koolhydraten arm zonder de pasta dus ik zet eet smakelijk!!

20 gedachten over “Pastasaus zonder pakjes en zakjes

  1. Euhhh… ik wilde ideeën opdoen toen ik het kopje las onder “Recepten”. Ik houd van pasta’s en pastasauzen… Maar al lezende was ik afgehaakt, sorry! Het klinkt goed, maar ik vind het toch teveel werk, oeps. Ik koop pastasaus gewoon kant en klaar, hihi.

  2. Lekker! En wow, een halve fles rode wijn? Klinkt heerlijk. Het enige wat ik mij nu afvraag. Is het een fabeltje of waarheid dat je alcohol ‘eruit’ kookt? Bij ons eet namelijk ook nog een 7-jarig meisje mee. Dus liever gebruik ik dan geen alcohol (nu kan ik het waarschijnlijk wel vervangen door balsamico azijn, maar dan geen halve fles, hahaha). Al denk ik dat ik dit zeker voor ons tweetjes ga maken (en dan invriezen in kleinere porties). Mjam.

  3. Dat ziet er heerlijk uit zeg, alleen zo veel werk haha. Heel erg maar ik gebruik dus gewoon pastasauzen uit een potje (tijdgebrek).. lekker gemakkelijk!

    1. haha nee joh het hakken van de groeten is zo gebeurd, het enige wat lang duurt is het laten pruttelen maar daar hoef je niet bij te blijven toch 😉 alleen af en toe even spieken 😀

    1. ik zeg zeker dit een keer maken want oh boy die mixen van knorr brrr hahahha we hebben ze vroeger gegeten maar nu hoef ik daar echt niet meer mee aan te komen en vind het zelf ook niet eens lekker meer !!

  4. Oh jammie, dit ziet er er goed uit zeg! Mijn man is vegetarisch en mijn vleesloze sauzen smaken ook prima, maar ik mis soms wel dat beetje extra smaak dat je krijgt van gehakt (het vet met name, ha ha). Ik wist vroeger trouwens niet beter en gebruikte standaard pakjes en zakjes voor van alles en nog wat, dus ook mijn pastasaus. Maar toen ging ik op een gegeven moment op vakantie in Italië en ontdekte dat ‘more is less’ en dat een handjevol kwalitatieve en verse ingrediënten alles is wat je nodig hebt. Heb nu spontaan honger gekregen, kijken of ik ergens wat te snaaien kan vinden 😉

  5. leuke aan een pastasuaus is dat je er vanalles in kunt doen voor de smaak. Zijn sauzen die wat dat betreft veel veeleisender zijn. Ik krijg er al trek van;-)

  6. Veel ingrediënten, maar ziet er lekker uit! Ik gebruik alleen maar zakjes haha. Maar misschien wel handig om dit een keer in de toekomst te maken!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.