Pennepasta met panchetta

Pennepasta met panchetta

Als ik heel eerlijk ben vind ik dit toch wel mijn lekkerste brouwsels kwa pasta recepten. Voorheen moest er altijd veel gehakt door heen maar dat verdraag ik niet meer dus dan maar zonder dacht ik en dan doe ik er wel panchetta of ontbijtspek door heen, en geslaagd hoor!! Ik deel dit recept omdat er veel vraag naar was dus daar komt ie.

Nodig:

Panchetta of ontbijspek plakjes (die knip ik klein)
1 courgette
1 punt paprika
1 prei
1 ui
paar tenen knoflook wat je lekker vind
1 el paprika poeder
1 el kerry poeder
scheut ketjap manis
1 el italiaanse kruiden
1 groot blikje tomatenpuree
penne pasta of andere wat je lekker vind
zout en peper
500 ml runderbouillon
beetje zoetstof
Pecorni kaas
Klein scheutje melk (optioneel)

Je kookt water in de een waterkoker en maakt daarvan de runderbouillon. Ondertussen snijd je alle groentes. Je kookt de pasta met zout of een bouillonblokje, ik doe beide maar ik ben echt een zout bekkie ;). Je knipt of snijd de panchetta of ontbijtspek in stukjes en bakt deze even aan, dan fruit je de ui en de knoflook en daarna doe je rest van de groente aanbakken, dan doe je de kruiden erbij en dan de tomatenpuree en dat bak je allemaal nog even aan, dan een beetje zoetstof erbij, ik doe dat omdat ik niet van het zurige houd. Daarna doe je de bouillon erbij en dan laat je het lekker pruttelen, dan doe je de geraspte percorni of blokjes pecorni erdoor, en hoe langer het pruttelt hoe lekkerder!! Je kan de pasta appart serveren of door de saus heen scheppen, ik doe meestal het laatste want dan kan het lekker intrekken 🙂

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.