Persoonlijk: Mijn favoriete DisneyFilm

Persoonlijk: Mijn favoriete DisneyFilm

In het kader van mij een beetje te leren kennen wil ik jullie op een leuke manier kennis laten maken met mij als blogger op LaFam πŸ™‚

Jullie zullen wel denken uhmmm ben je hier niet te oud voor? Nee niemand is te oud voor Disney films en hΓ© ben moeder dus heb een extra reden om ze te mogen bekijken πŸ˜‰

Een film die ik echt mega vaak kijk zonder enige schaamte is:

Belle en het Beest (en dan de oldskool tekenfilm)

Waarom? Ja waarom ook niet?

Het is voor mij een film met een onwijs mooi verhaal. Don’t judge a book by his cover!

Vroeger toen ik nog een klein meisje was snapte ik de boodschap nog niet echt natuurlijk maar toen ik hem maanden geleden weer eens ging kijken (niet alleen uiteraard) en we hem een aantal keer achter elkaar keken zag ik in dat de boodschap heel erg duidelijk is.

Het oude vrouwtje dat wilde schuilen in de regen maar bij wie de deur dicht werd gegooid omdat de prins haar te min vond, maar vervolgens dezelfde vrouw als bloedmooie prinses wel binnen liet. En dat je je dan juist zo kunt vergissen omdat je alleen maar mooi wilt.

Iemand die bloedmooi is hoeft niet altijd een mooie binnenkant te hebben, als is het niet altijd zo dat het rotte appels zijn hoor. Maar hΓ© je snapt wel wat ik bedoel.

Nu is Belle in de film ook geen lelijk meisje hoor maar dat ze ervoor kiest om haar vader te laten gaan en Beest te dienen en het goede in hem te zien vind ik een mooi verhaal. Dit laat zien dat de wereld er net zo mooi uit kan zien als je elkaar respecteert en lief hebt.

Dat maakt dat ik het verhaal zo mooi vind in deze film. Het is dan ook mijn favoriete sprookje en ben ik ook helemaal weg van het koppel Belle en Repelsteeltje in Once Upon A Time! Waarvan ik ook niet kan wachten totdat we seizoen 6 kunnen gaan bekijken op Interactieve Televisie van onze grote vriend Ziggo hahaha (zal maar niet klagen)

 

Vind deze film zo leuk dat ik zelfs een ontzettend gaaf telefoon hoesje heb (aliexpress uiteraard).
Heb hem niet dagelijks als hoesje achter mijn telefoon maar ben er echt onwijs blij mee voor nog geen 2 euries

 

 

Wat is jullie favo Disneyfilm en waarom?

11 gedachten over “Persoonlijk: Mijn favoriete DisneyFilm

    1. Daar wil ik de musical nog van zien van the LK! Die lijkt me zo waanzinnig mooi! Alleen zo een geregel en ff sparen hihi

  1. Mijn persoonlijke favoriet blijft de kleine zeemeermin. Maar ik vind alle Belle en het Beest ook mooi, en Assepoester en Sneeuwwitje… Bij mijn vriend zijn het Junglebook en de Lion King. Tegenwoordig zijn het hier Frozen, Vaiana en Rapunzel die de favoriet van mijn dochter zijn… Hiervoor was ze mega fan van Zootropolis, the good dinosaur en inside out πŸ™‚ (ja, wij zijn idd best wel een beetje disney verslaafd ;-))

    1. Ja disney gaat wel een beetje met de tijd mee volgens mij.

      Vind Once Upon A Time ook super leuk om te kijken, echt heel tof hoe ze alle sprookjes in een serie hebben verwerkt!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.