Poets routine en tips

Poets routine en tips

Ik heb wel eens vaker een artikel gemaakt over schoonmaken, want ja hey hallo ik vind het heerlijk om te doen :D. En nou zitten er echt een paar naar hun beeldscherm te kijken …..en denken….dat wijf is gestoord hahah. Maar nee eerlijk is eerlijk, schoonmaken maakt mij blij en geeft mij rust en ontspanning….bizar he.

Er werd mij gevraagd weer een blogpost erover te maken dus ik ben er weer even voor gaan zitten.

Ik heb een vaste routine….kuch….tiep ik dat nu echt hahaha. Nee die heb ik wel maar ben eigenlijk de hele dag bezig en eigenlijk ook snachts 😉

Ik sta smorgens op, kleed mij aan, en ga dan naar beneden waar ik eerst mijn medicatie inneem en daarna gelijk een paar allesreiniger doekjes pak. Dan neem ik de tafels af en het dressoir en het keukenblad. Dan ga ik stofzuigen en dweilen.

Als ik smorgens opsta dan zet ik atlijd gelijk de was aan, en als ik beneden met alles klaar dan ga ik boven de was in de droger doen en wat kleding die opgehangen moet worden doen we ook gelijk. Dan gaat weer de box met allesreiniger doekjes open en dan neem ik alles in de badkamer af. De nachtkastjes en mijn make up tafel.

En als het redelijk weer is stofzuig ik ook mijn auto nog even mee en neem ik de binnenkant ook even af. Ik doe dat standaard 1 keer per week maar als ik de kans krijg meerdere keren.

Ik gebruik werkelijk overal die allesreiniger doekjes voor en de pakken zijn gewoon niet aan te slepen hahaha. Ook gebruik ik heel veel een keukenrol en spray. Vatendoeken gebruiken wij niet veel, er ligt er eentje op het aanrecht maar dat zijn bacterie bronnen van heb ik jou daar ;). Die gebruik ik dus alleen maar om waterspetters bij de wasbak even weg te vegen. Ik vervang ook elke dag die vatendoek, net zoals de handdoek en theedoek, die gaan savonds de was in zodat ze smorgens mee gewassen kunnen worden.

Schoonmaak tips….tja, iedereen doet het op zijn eigen manier :D, dus ik kan hier wel een hele lijst gaan neer tiepen maar in mijn verhaal is het wel duidelijk dat alles gepoetst word met allesreiniger doekjes of een stuk keukenrol met een allesreiniger.

Onze vloer dweil ik met een stoomreiniger en tussendoor gewoon met een natte doek aan een stok of erger gewoon op mijn knietjes haha, meestal het laatste. Ik gebruik absoluut geen schoonmaakmiddel op mijn vloeren, boven ook niet, daar hebben wij laminaat, en waarom niet? Nou schoonmaak middel laat een laagje achter en dus ook strepen 😉 en dat willen we natuurlijk niet!

Voor mijn oven, die ik elke dag gebruik, gebruik ik een zelf aangemaakt sopje van baking soda. Je smeert je oven ermee in, of verdund het in een spray, je zet je oven even aan en hij is zo schoon!! Wel even afnemen natuurlijk 😉

Ik gebruik ook baking soda voor nare luchtjes uit de afvalbak en om ons boxspring matras fris te houden. Ik strooi dan altijd een pakje…ja een heel pakje over het matras, laat het een paar uur zo liggen en stofzuig het dan op en dan is je matras weer fris!!

Voor in mijn stofzuiger gebruik ik de lenor parels hihih, die zijn eigenlijk om bij de was te doen, maar wist je dat die parels funest is voor je wasmachine? nee? bij deze 😉 dus ik zuig ze op en heel je huis ruikt heerlijk na het stofzuigen 😀

Voor het ontvetten van tegels in de keuken of badkamer, gebruik ik dasty van de wibra, ik heb de flessen in alle kleuren haha, is gewoon wonder spul want het haalt ook vlekken uit kleding 😉 even op spuiten en dan de was in, of als je een vlek op je bank hebt krijg je het er daarmee ook uit!

Ramen zemen doe ik niet haha, dat doet Roon altijd, en wij hebben daar een kachere apparaat voor en door de spray doe ik een drupje glansspoelmiddel van de vaatwasser door heen en bling bling window’s 😀

Mijn keuken word zelfs tijdens het koken schoon gemaakt….ja bullshit, i know, zelfs dan moet het opgeruimd zijn ;). De toiletten worden na elke boodschap afgenomen en ingespoten met een spray.

Nou ik kan zo nog wel even uren doorgaan hahaha.

Hoe vaak maken jullie je toko schoon en hebben jullie nog leuke tips ?

8 gedachten over “Poets routine en tips

  1. Ik werk twee a drie keer per week in de schoonmaak en als ik thuis kom heb ik daar helemaal geen zin meer in haha, ben blij dat mijn aanrecht leeg is en ik in het weekend onze was weg gewerkt krijg. Verder probeer ik nu na de onrust van kerst weer wat rust erin te krijgen en een beetje routine te ontwikkelen dat het huis visite opgeruimd is en ik in een rustige omgeving lekker kan bloggen en mijn ding kan doen.

    1. dat snap ik maar ik zou dan als nog echt mijn eigen toko ook aan kant houden 😉 en gewoon elke keer opruimen/schoonmaken als je wat gebruikt hebt 😀 en als je dat een paar keer gedaan hebt dan weet je niet meer beter 🙂

  2. Haha ‘als het mee zit stofzuig ik ook nog even de auto’ , geweldig ! Wat een energie .
    En parels van Lenor in je stofzuiger, kijk dat bedoel ik , ik ga steeds meer van je houden ,ja echt 😋
    Echt super en met een smile lees ik je tips.
    😘xxx

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.