Preview | Biotona Matcha- de gezondste thee ter wereld

Preview | Biotona Matcha- de gezondste thee ter wereld

Het drinken van een kom felgroene matcha thee of een fancy matcha latte is een gezonde gewoonte die is overgewaaid uit Japan, waar matcha al honderden jaren wordt gedronken. Deze bijzondere, verfijnde groene thee zit boordevol stoffen die je natuurlijke afweer ondersteunen en die bijdragen aan de vetverbranding. Bovendien is matcha een perfect alternatief voor koffie omdat het je alerter en energieker maakt zonder dat je nerveus wordt.

ULTIEM GEZOND

Matcha is een totaal ander product dan ‘gewone’ groene thee. In plaats van het laten trekken van theebladeren wordt het fijngemalen theepoeder opgelost in heet water. Daarmee krijg je álle gezonde stoffen van de theebladeren binnen, tot welvijftien keer meer dan bij een getrokken groene thee. Het groene poeder is zeer rijk aan celbeschermende antioxidanten (tanninen, polyfenolen), geeft een langdurige energieboost door de theïne en werkt tegelijkertijd ontspannend dankzij L-theanine. Daarbij is matcha rijk aan vetoplosbare vitamines, chlorofyl en aminozuren. Het is bewezen dat matcha de vetverbranding ondersteunt wat ideaal is voor gewichtsbeheersing. Ook de bloedcirculatie, de algehele vitaliteit en de natuurlijke weerstandvaren wel bij het drinken van matcha.

DRIE MAAL MATCHA

Biotona Matcha is van de hoogste kwaliteit wat betekent dat er geen steeltjes of nerven in het poeder zijn verwerkt. De matcha wordt uitsluitend gemaakt van verse, jonge theebladeren van de eerste pluk (in mei) die uitzonderlijk rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen. Drie tot vijf weken voor de oogst worden de theestruiken voor90%overschaduwd met dekzeilen. Ter compensatie van het gebrek aan zonlicht maken de blaadjes extra bladgroen (chlorofyl) en aminozuren aan. Afhankelijk van de duur van de overschaduwing zijn er verschillende smaken en samenstellingen van de matcha te onderscheiden.

Beginner’s Matcha is drie weken overschaduwd, is olijfgroen van kleur en heeft een licht bittere smaak. Deze thee is ideaal als kennismaking met matcha. Daarnaast is deze thee prima te gebruiken in de keuken voor het maken van gebak, ijs of een smoothie.

Premium Matcha heeft vier wekenschaduw gehad, is jadegroen en heeft een milde en zachte umami smaak. Deze thee is dan ook rijker aan L-thea-nine, theïne en chlorofyl dan Beginner’s Matcha. Premium Matcha is ideaal voor dagelijks gebruik.

Extra Premium Matcha is maar liefst vijf weken voor de oogst overschaduwd en is fris lentegroen van kleur. Deze thee is weer rijker aan L-theanine, theïne en chlorofyldan Premium Matcha. De smaak is rijk, fruitig, zoetig en intens umami – voor de echte matcha liefhebber!

MATCHA BEREIDEN

Breng zacht en zuiver water aan de kook en laat het afkoelen tot ongeveer 80º C. Doe 1 gram theepoeder (½ theelepel) in een kommetje en begiet met circa 100 ml water. Klop de thee zo’n vijftien seconden met een speciale bamboo whisk tot het schuimt en alle poeder is opgelost.

MATCHA CAPS

Om alle gezonde eigenschappen van matcha ook te kunnen bieden aan mensen die de bijzondere smaak van matcha niet kunnen waarderen zijn er Matcha Caps. Dit voedingssupplement is gemaakt van drie weken overschaduwde theebladeren van de eerste pluk en bevat 440 mg matchapoeder per capsule. Matcha Caps (dosering2-5 per dag) worden met name gebruikt voor gewichtsbeheersing en om de vitaliteit te verbeteren.

GEBRUIKSADVIES

Het wordt aangeraden ‘s avonds geen matcha te drinken vanwege het opwekkende effect. Ook bij zwangerschap of het geven van borstvoeding wordt het drinken van matcha afgeraden. Voor kleine kinderen is matcha drinken niet aan te raden vanwege het opwekkende effect.

PRIJZEN EN VERKRIJGBAARHEID:

  • Biotona Beginner’s Matcha € 26,00 (80g)
  • Biotona Premium Matcha € 36,00 (80g)
  • Biotona Extra Premium Matcha € 48,00 (70g)
  • Biotona Matcha Caps € 32,00 (100 capsules)

Biotona Matcha is uiteraard van biologische teelt en bewust en duurzaam geproduceerd.

Verkrijgbaar bij Holland & Barrett en via www.hollandandbarrett.nl

18 gedachten over “Preview | Biotona Matcha- de gezondste thee ter wereld

  1. Ik ben zelf niet echt een thee liefhebber. De rest hier wel. Had matcha een keer geprobeerd niet mijn ding.

  2. Matcha thee vind ik heerlijk. Maar toch drink ik het niet meer zo heel vaak, ik vind een zakje snel in m’n thee toch makkelijker. Maar ja, dit is véél gezonder natuurlijk

  3. Ik heb Matcha thee en ik moest echt even wennen, maar vind hem nu erg lekker. Ik drink er meestal een kopje van en dat is prima, Matcha latte ken ik nog niet, dat wil ik ook eens proberen.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.