Pubers….even mijn ei kwijt

Pubers….even mijn ei kwijt

12 jaar geleden werd ik voor het eerst mama van een prachtig meisje Niomi. Yes ik was een trotse moeder van een dochter. 13 maanden later, ja echt, niet geplant werd ik weer mama van een mooie dochter Rashel. Wat wil je nog meer toch :D. En en nee niks geen roze wolk want 4 dagen na niomi haar geboorte kreeg mijn schoonvader een hartaanval en overleed, weg roze wolk, maar dat ter zijde want daar gaat dit niet over.

Als je een ouder word, weet je dat je er moet zijn voor je kind en voor moet zorgen, zo ben ik in ieder geval opgevoed, maar wat niemand je verteld en je ook niet bij de geboorte mee perst is een gebruiksaanwijzing!! Kinderen opvoeden is leuk, en ja soms ook niet leuk want baby’s huilen, peuter en kleuter pubertijd en jawel, mijn tijdperk nu…echte pubers!! En voordat ik verder ga….ik hou zielsveel van mijn meiden maar geloof me af en toe komt het rook mijn oren uit!! (dus moeders met lieve peuters en kleuters….zet je maar alvast schrap hihi)

Pubers die alles laten slingeren, huidproblemen hebben, je make-up en dure parfum jatten, je chips op eten…terwijl ze eigen chippies hebben ken je dat…., issue’s met vrienden en gaat zo nog maar even door. Soms verlang ik echt naar een pak luiers weet je dat, dan maar een huilende baby met een stront luier dan een dag pubers. Diva gedrag, bitchfights tussen de gezusters tot rond vliegen de plukken haar….maar hey ik hou van mijn pubers haha. Ze doen het goed op school, mooie cijfers en sinds een tijdje ook lekker gezellig thuis. Niomi hard aan de bak elke week met haar voetbal, wat echt haar passie is en Rashel die lekker uren kan tutten met krultangen en nagelak en make-up.

Lezers met ook pubers ….herkennen jullie dit?

Elke leeftijd heeft wat, kleine kids kleine zorgen en grote kids grote zorgen en ja ik sta achter die uitspraak!

Ze zijn nu 12 en 13 en je begrijpt dat deze moeder, en ook wel vader een beetje aan het knijpen zijn als ze straks een jaar of 16 zijn 😉

5 gedachten over “Pubers….even mijn ei kwijt

 1. Hihi sommige pubers van 16 zijn niet zo erg. 😀 als ze 12 of 13 zijn dan hebben ze even een momentje, maar eenmaal 16 zijn het soms zulke normale mensen. Maar pas wel op, want alles wat je ze ongeveer hebt verteld kunnen ze tegen je gaan gebruiken. (geen telefoon aan tafel, zeggen als je later thuis bent dan verwacht.)

  Hihi, maar verder ik weet niet hoe andere kinderen zijn, ik heb zelf ook ge een kinderen. (gelukkig niet ben nog veel te jong 16 kuch haha)

  Dus als ze een jaar of 16 zijn hoeft het nog niet heel erg te zijn. Het gedeelte van een nieuwe school of opleiding kiezen kan wel stress vol zijn. (maar dat kan ook als ze 17,18,19 of 20 zijn)

  1. Nou Jessica heel goed hoor laat ook maar horen dat 16 jarige ook heel gezellig en leuk kunnen zijn je hebt gelijk ! 😊

 2. Jouw verhaal is zo herkenbaar! Een gebruiksaanwijzing was het maar waar, en hou je nog maar even vast hoor mijn dochter is 16 en heeft zich ontpopt tot een meisje die nu alles wil gaan ondekken… Uitgaan , ja gewoon elk weekend en vooral als het maar ver is zodat papa haar om 3.00 uur s’nachts mag ophalen … Zucht..
  vriendjes … liefdesverdriet. …niet te genieten ….. discussies …. ik ben altijd blij als het weer zondag avond is… Snap je 😉

 3. Die van mij is 9 en ik houd mijn hart vast haha. Jouw meiden komen altijd zo behulpzaam, rustig en lief over maar ik geloof gerust dat ze pubergedrag vertonen haha.

  1. oh maar ze zijn ook super behulpzaam maar eentje is er echt door geslagen tot aan hulp toe!! en de ander gaat ook haar trekjes krijgen en die hebben we al gelijk strak gehouden hahah nee zonder gein ieder huisje heeft zijn kruisje en ja wij dus ook 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.