Rach en koken

Rach en koken

Ik stamp wat dingen in mekaar in die keuken van ons dat ik er zelf ook wel eens van sta te kijken πŸ˜€ voorheen vond ik aan koken geen moer, zonde van me tijd maar hoe raar het ook klinkt sinds ik anorexia heb vind ik alles wat met koken te maken heeft leuk, bizar maar goed. Ik struin soms het internet af naar nieuwe probeersels en vroeger durfde ik het niet aan om iets te maken maar tegenwoordig duik ik gelijk de keuken in en fabriceer een bende wat nog heerlijk te eten is ook. Mijn favoriet pleur alles maar in de pan menu is het lekkerste, ooit een zak diepvries italiaanse roerbak groente gekocht, staan wokken en dat samen met woknoedels of rijst en een bende kruiden van de toko is goed te doen :. Natuurlijk maak ik ook nog wel gewone groente maar ook daar word een draai aangegeven, neem zo de roerbakspruitjes, aan alles wat gemaakt word word een oosters tintje aan toegevoegd anders moet ik het niet meer haha, geld ook voor de macaroni trouwens, eet liever surinaamse versie macaroni dan de standaard versie, afijn mijn gezin denkt daar soms anders over en staat ik soms wel 3 potjes te koken weer.

Vanmorgen dook ik de kast in en zag daar nog afbakstokbroden liggen, niks bijzonders maar er schoot me ineens weer wat te binnen van pizza-stokbrood…?? Ben gek op pizza maarja ik en ana blijven de verpakkingen lezen en daar worden wij niet vrolijk van van de aantal cals en vooral de bom aan koolhydraten dus…ik heb wel vaker pizza broodjes gemaakt van pita broodjes maar nee dit is toch echt echt veeeel lekkerder!!

Ik heb de stokbroden door midden gesneden, ingesmeerd met olijf olie en even voor 3 min in de oven gelegd zodat ze een beetje bruin werden, toen 2 blikjes tomatenpuree gemengd met italiaanse kruiden en oregano en pizza kruiden en een beetje paprika en knoflook poeder en toen de stokbroden er mee ingesmeerd, toen een plakje tomaat erop en kaas (20+ natuurlijk) en toen weer voor 6 min in de oven gedaan en lekkahhhh dat het was πŸ˜€ jammer genoeg had ik geen champions in huis anders had ik dat er ook nog op gedaan maar dit word natuurlijk aankomend weekend gewoon met het gezin gemaakt en dan kunnen we ons los laten op de ingredientenΒ  πŸ˜€ hoe meer hoe beter πŸ˜€

Is ook leuk als hapje op een feestje of verjaardag lijkt me, je snijd de boel in stukken en klaar πŸ˜€ en natuurlijk….verantwoord πŸ˜‰
Het klinkt voor sommige heel raar dan een anorexia patient zo aan het koken is, tja ik heb daar niet echt een antwoord op….waar ik trek in heb maak ik, of het erin blijft …ach negen van de tien keer niet maar goed ik heb er smaak van gehad, en lol in de keuken πŸ˜‰

 

9 gedachten over “Rach en koken

 1. Heel herkenbaar, de interesse in koken sinds Ana. Toen ik heel diep in mijn Ana periode zat kreeg ik ook heel veel interesse in koken en het bakken van van alles. Ik kon mij er uren mee vermaken, en er vervolgens niets van eten… Ook vond ik het heerlijk om naar plaatjes van eten te kijken.

  Tegenwoordig gaat het heel goed, soms nog wel een dip, maar blijf prima op een gezond gewicht en kan normaler omgaan met eten. Wel heb ik nog altijd structuur nodig qua eten en tel ik nog kcal.

  Veel succes met je strijd TEGEN Ana.

  1. oh echt at je het echt niet op? ik eet het wel maar alles wat ik eet komt er automatisch uit πŸ™
   wel super in te horen dat het goed gaat met je!!! het blijft altijd moeilijk lijkt me maar als je eenmaal uit die diepe pit bent overleef je het wel πŸ˜‰ ik zit voorlopig nog in die bodemloze put maar blijf door zetten πŸ˜‰

 2. het is nog vroeg maar krijg spontaan zin om de keuken in de te duiken πŸ˜€ ga straks wel even dat pizza stokbrood proberen van je πŸ˜€ zalig lijkt me dat en rachel proof hihi

 3. Ik dacht dat mensen met anorexia afkeer voor eten hadden…
  Vergeef mijn onwetendheid! πŸ˜‰

  Helaas zijn mijn kindjes nog in de leeftijd (of is dat kind eigen en heeft het niks met leeftijd te maken?) dat wat ze niet kennen ze bij voorbaat al niet lusten!
  Zo nu en dan zet ik daarom maar pannenkoeken voor hun op tafel (al vind dochterlief die helaas ook niet echt lekker) om zelf met manlief iets te eten wat we zelf heerlijk vinden, maar bij de kinderen er echt niet in krijgen!

  1. ik heb de complexe versie van ana πŸ˜‰ ik let wel op alles wat er aan kalories en koolhydraten er in voedsel zit en reken dat uit en weeg eten ook af, maar ik wil wel eten wat ik uitgerekend heb alleen komt alles er bij mij uit πŸ˜‰ er zijn meerdere vormen van anorexia.
   en tja ieder kind heeft dat dat ze niks lusten, wij zijn hier vanaf het begin daar heel heel straight in geweest en word er gewoon gegeten wat de pot schaft, ze moeten ook alles proberen want als ze al beginnen “lust ik niet” dan heb je bonje met moeders want zolang ze niks geprobeerd hebben kunnen ze er niks over zeggen. en geloof me het verhaal eten wat de pot schaft heeft wel zijn vruchten afgeworpen hoor πŸ˜‰ hoop kindjes op school bij de meiden eten zowat niks omdat ze ook niks lusten ja amehoela hahaha, wie is er nou de baas in huis de ouder of het kind πŸ˜‰

 4. jij trapt inderdaad de lekkerste dingen in elkaar 😐 en hoe pittiger hoe beter he rach hahaa sjee weet nog wel die hap van dat broodje van je met dat mango chutney spul moahah bekhel was dat zeg hoe krijg je dat weg hihi, maar blijf jij maar lekker koken zowel voor je gezin en je vrienden en wat je al zei of het er nou uitkomt of niet je bent lekker bezig geweest en je hebt er smaak van gehad:) xx

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.