Receppie pittige rode saus

Receppie pittige rode saus

Als wij shoarma eten wat ik wel zelf maak van kipfilet vind ik het lekker om naast de knoflook meur een ander sausje erbij te hebben. Bij de shoarmaboer krijg je altijd van die lekkere pittige rode saus erbij met uitjes, die heb een tijdje geleden proberen zelf te maken en kwam aardig in de buurt πŸ˜€

Wat doe ik erin :

Blik tomatenpuree
ui, fijn gesnipperd
teentje knoflook
peper en een beetje palmsuiker
lepel sambal

Je doet het blik tomatenpuree in een pannetje en ondertussen fruit je de ui en de knoflook even aan, die doe je bij de tomatenpuree en laat het even inkoken. ondertussen doe je ook de palmsuiker erbij en de lepel sambal, dit even laten pruttelen en klaar. Wel even laten afkoelen natuurlijk πŸ˜‰

Dan hebben we ook de quik versie al vind ik die niet zo lekker als de eerste maar als ik even geen tijd hebΒ  dan doe ik het volgende:

BB saus, en ook het uitje maar niet fruiten, schepje palmsuiker en beetje knoflookpoeder en ook weer die lepel sambal en dan mengen en klaar, maar wat ik al zei hij is dan niet juf van het πŸ˜‰

2 gedachten over “Receppie pittige rode saus

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.