Ik dacht het recept van deze bami al online gezet te hebben maar dus niet. En mensen bleven vragen naar het recept. Dus bij deze het recept van mijn bami die eruit ziet zoals van de chinees en die ook smaakt zoals van de chinees aangezien het recept uit het restaurant zelf komt ๐

Nodig:
Bami, ik heb die van honig altijd original mie nestjes
Eieren, 3 a 4
Prei
Ham
Zout en peper
Vetsin (optioneel)
Rijswijn
Water
Je kookt de bami. Er staat op het pak 9 min maar ik doe altijd 14 minuten. Als dat gekookt is giet je het af en bewaar je wat kookvocht. Je blijft net zolang spoelen tot het koud is en zet het apart en laat het drogen. Drogen ja!! Dat laat je dus een uurtje staan zo.
Dan kluts je de eitjes en die rul je in de wok met een scheut olie. Dan gooi je de bami erbij en je blijft net zolang bakken tot het niet meer aan elkaar zit. Doordat je de eieren eerst hebt gebakken en daarna de bami erbij hebt gedaan plakt het dus niet ๐ #goudentip want dit doe je ook als je nasi maakt dus.
Dan doe je peper en zout erbij en vetsin en bakt het nog een beetje op en haal het dan weer uit de pan en laat het weer afkoelen. Juist weer afkoelen ja haha. Het is geen snelle bami, nee je moet er echt even de tijd voor nemen ๐
Dan snijd je de prei in ringen en de ham in blokjes. Je doet weer een scheutje olie in de pan, de bami erin en de prei en de ham. Dit laat je allemaal op middel hoog vuur gaar worden en regelmatig omscheppen. Als de prei gaar is dan zet je het vuur hoog, doe er een scheut rijstwijn en water bij zodat het gaat stomen, dan even proeven en eventueel nog peper en zout erbij doen en je bami is klaar !!
Wat ik al zei, het is geen snelle bami, en ze maken het in het restaurant net zo. Hier willen ze ook geen bami meer halen, nee mag mama zelf maken ๐
Je kan er lekker een sate bij doen en kroepoek, eet smakelijk!!
2 november 2019 om
Wij Surinamers eten bruine bami (met ketjap) dus heel anders dan deze bami!
3 november 2019 om
Klopt! Maken wij ook wel een Surinaamse bami๐ dat is niet te vergelijken met deze bami nee
2 november 2019 om
Oh lekker. Ik vind Bami altijd wel lekker maar bedenk me nu dat ik het eigenlijk nog nooit zelf gemaakt heb, terwijl het volgens mij helemaal niet zo moeilijk is. ๐
1 november 2019 om
Leuk recept en chill dat je het recept van het restaurant zelf hebt. Dan moet het vast lekker zijn!
1 november 2019 om
Ik houd er niet zo van, het doet me altijd denken aan mijn studententijd haha
1 november 2019 om
Hahah dat kan, ik ben geen student geweest dus kan er niet over mee praten๐
31 oktober 2019 om
Net als rijst; de tweede dag opgebakken is het het lekkerst. Dat effect krijg je nu zeker door het een paar keer te laten drogen en af te koelen?
31 oktober 2019 om
ja klopt!! en ik zet er nog een blower op ook haha en rijst en bami een dag van tevoren koken is nog beter
31 oktober 2019 om
Wat heb je er een werk van gemaakt, nice! Zelf ben ik geen bami fan, maar voor liefhebbers is dit helemaal top!
31 oktober 2019 om
je moet er wel een werk van maken anders krijg je de smaak niet ๐
31 oktober 2019 om
Lekker en zeker zo klaar. Wij eten vaak op zondag chinees, maar wel zelfgemaakt. Bami hebben we nog nooit zelf gemaakt.
31 oktober 2019 om
uhm even goed lezen hahah deze is niet zo klaar ๐ hier dien je echt een paar uur voor uit te trekken omdat het moet afkoelen, drogen en weer opnieuw gebakken moet worden ๐
30 oktober 2019 om
Grappig om bami weer heel anders te zien. Ik maak het altijd op de manier van mijn moeder (heel anders, met spitskool, prei en selderie, ei en hele kleine stukjes kipfilet). Of gewoon met de Chinese mix van de AH, kipfilet en ei. Oh ja, ik werk altijd met soy sauce (zoute, Japanse saus).
Wordt vetsin nog verkocht? Ik dacht het niet meer verkrijgbaar was of niet meer te koop. Of was dat nu dat andere? Dat blokje. Ik kan even niet meer op de naam komen.
30 oktober 2019 om
Vetsin is overal te koop๐
30 oktober 2019 om
Op het plaatje is het zo te zien goed gelukt, net de echte bami van de chinees. Met de vetsin zou ik trouwens wel zuinig aan doen.
30 oktober 2019 om
Het smaakt ook als van de Chinees omdat het hun recept is๐ en vetsin is optioneel ๐en anders is een mespuntje voldoende
30 oktober 2019 om
Dat ziet er lekker uit Ik ga dit recept onthouden!
30 oktober 2019 om
Oeh lekker zeg ! Deze ga ik eens proberen ๐
29 oktober 2019 om
Oeh ik ga op zoek naar glutenvrije bami, mag deze nestje niet hebben helaas ๐
Ga dit recept zeker even opslaan want Jan maakt regelmatis zelf chinees ๐
30 oktober 2019 om
eko plaza heeft gllutenvrije bami mop ๐ ben alleen bang dat het niet hetzelfde smaakt dan ๐
31 oktober 2019 om
Iknow, maar krijg zo’n last van glutenvolle bami ๐ creperen wordt het dan meehhh
Lijst bij mag ik wel haha, hopen dat het dan wel net zo lekkel smaakt haha
31 oktober 2019 om
en met courgettie maken ? zo eet ik het altijd omdat ik die mie/bami ook niet mag
29 oktober 2019 om
Ik maak dit echt veel te weinig. Lekker
29 oktober 2019 om
Ik heb het opgeslagen. MIjn man is gek op bami van de Chinees en zo ga ik hem eens verrassen met het zelf te maken.
29 oktober 2019 om
Top๐
29 oktober 2019 om
Oeh lekker! Ik heb het recept meteen even opgeslagen ๐ Toevallig ook het recept voor babi pangang of foe yong hai zoals bij de chinees?
29 oktober 2019 om
Haha ja als ik het een keer weer maak zal ik het recept plaatsen ๐
29 oktober 2019 om
Oh het klinkt echt heerlijk! Dit moet ik toch een keer maken.
29 oktober 2019 om
Ziet er heerlijk uit! Als ik dit op tafel zet is het gegarandeerd helemaal op!
29 oktober 2019 om
MY FAVORITE! Ik eet dat echt bijna altijd bij de chinees (en daar smaakt hij toch altijd het beste) dus ga er eens zelf mee aan de slag!
29 oktober 2019 om
jij gaat hier heel blij mee zijn haha ๐
29 oktober 2019 om
Ziet er lekker uit! Ik eet zelf eigenlijk alleen maar nasi. Heel af en toe als mijn schoonmoeder het maakt, of als we het bij de chinees halen! ๐
29 oktober 2019 om
Wat is ‘vetsin’? Dat is iets nieuws voor me!
29 oktober 2019 om
google is je beste vriend ๐ het is een smaak versterker
29 oktober 2019 om
Aha, een smaakversterker! Dat had ik dan weer niet verwacht. Ik had gedacht iets van vlees!