Recept bami

Recept bami

Ik dacht het recept van deze bami al online gezet te hebben maar dus niet. En mensen bleven vragen naar het recept. Dus bij deze het recept van mijn bami die eruit ziet zoals van de chinees en die ook smaakt zoals van de chinees aangezien het recept uit het restaurant zelf komt πŸ˜€

Nodig:

Bami, ik heb die van honig altijd original mie nestjes
Eieren, 3 a 4
Prei
Ham
Zout en peper
Vetsin (optioneel)
Rijswijn
Water

Je kookt de bami. Er staat op het pak 9 min maar ik doe altijd 14 minuten. Als dat gekookt is giet je het af en bewaar je wat kookvocht. Je blijft net zolang spoelen tot het koud is en zet het apart en laat het drogen. Drogen ja!! Dat laat je dus een uurtje staan zo.
Dan kluts je de eitjes en die rul je in de wok met een scheut olie. Dan gooi je de bami erbij en je blijft net zolang bakken tot het niet meer aan elkaar zit. Doordat je de eieren eerst hebt gebakken en daarna de bami erbij hebt gedaan plakt het dus niet πŸ˜‰ #goudentip want dit doe je ook als je nasi maakt dus.
Dan doe je peper en zout erbij en vetsin en bakt het nog een beetje op en haal het dan weer uit de pan en laat het weer afkoelen. Juist weer afkoelen ja haha. Het is geen snelle bami, nee je moet er echt even de tijd voor nemen πŸ˜‰

Dan snijd je de prei in ringen en de ham in blokjes. Je doet weer een scheutje olie in de pan, de bami erin en de prei en de ham. Dit laat je allemaal op middel hoog vuur gaar worden en regelmatig omscheppen. Als de prei gaar is dan zet je het vuur hoog, doe er een scheut rijstwijn en water bij zodat het gaat stomen, dan even proeven en eventueel nog peper en zout erbij doen en je bami is klaar !!

Wat ik al zei, het is geen snelle bami, en ze maken het in het restaurant net zo. Hier willen ze ook geen bami meer halen, nee mag mama zelf maken πŸ˜€

Je kan er lekker een sate bij doen en kroepoek, eet smakelijk!!

reactie's

reactie's

35 gedachten over “Recept bami

  1. Ziet er lekker uit! Ik eet zelf eigenlijk alleen maar nasi. Heel af en toe als mijn schoonmoeder het maakt, of als we het bij de chinees halen! πŸ˜‰

  2. MY FAVORITE! Ik eet dat echt bijna altijd bij de chinees (en daar smaakt hij toch altijd het beste) dus ga er eens zelf mee aan de slag!

  3. Oeh lekker! Ik heb het recept meteen even opgeslagen πŸ˜‰ Toevallig ook het recept voor babi pangang of foe yong hai zoals bij de chinees?

  4. Ik heb het opgeslagen. MIjn man is gek op bami van de Chinees en zo ga ik hem eens verrassen met het zelf te maken.

  5. Oeh ik ga op zoek naar glutenvrije bami, mag deze nestje niet hebben helaas πŸ™

    Ga dit recept zeker even opslaan want Jan maakt regelmatis zelf chinees πŸ™‚

    1. eko plaza heeft gllutenvrije bami mop πŸ˜‰ ben alleen bang dat het niet hetzelfde smaakt dan πŸ™

      1. Iknow, maar krijg zo’n last van glutenvolle bami πŸ™ creperen wordt het dan meehhh
        Lijst bij mag ik wel haha, hopen dat het dan wel net zo lekkel smaakt haha

  6. Op het plaatje is het zo te zien goed gelukt, net de echte bami van de chinees. Met de vetsin zou ik trouwens wel zuinig aan doen.

    1. Het smaakt ook als van de Chinees omdat het hun recept isπŸ˜‚ en vetsin is optioneel πŸ˜‰en anders is een mespuntje voldoende

  7. Grappig om bami weer heel anders te zien. Ik maak het altijd op de manier van mijn moeder (heel anders, met spitskool, prei en selderie, ei en hele kleine stukjes kipfilet). Of gewoon met de Chinese mix van de AH, kipfilet en ei. Oh ja, ik werk altijd met soy sauce (zoute, Japanse saus).
    Wordt vetsin nog verkocht? Ik dacht het niet meer verkrijgbaar was of niet meer te koop. Of was dat nu dat andere? Dat blokje. Ik kan even niet meer op de naam komen.

  8. Lekker en zeker zo klaar. Wij eten vaak op zondag chinees, maar wel zelfgemaakt. Bami hebben we nog nooit zelf gemaakt.

    1. uhm even goed lezen hahah deze is niet zo klaar πŸ˜‰ hier dien je echt een paar uur voor uit te trekken omdat het moet afkoelen, drogen en weer opnieuw gebakken moet worden πŸ˜‰

  9. Net als rijst; de tweede dag opgebakken is het het lekkerst. Dat effect krijg je nu zeker door het een paar keer te laten drogen en af te koelen?

    1. ja klopt!! en ik zet er nog een blower op ook haha en rijst en bami een dag van tevoren koken is nog beter

  10. Oh lekker. Ik vind Bami altijd wel lekker maar bedenk me nu dat ik het eigenlijk nog nooit zelf gemaakt heb, terwijl het volgens mij helemaal niet zo moeilijk is. πŸ˜‰

    1. Klopt! Maken wij ook wel een Surinaamse bamiπŸ˜ƒ dat is niet te vergelijken met deze bami nee

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: