Recept bami

| 35 reacties

Ik dacht het recept van deze bami al online gezet te hebben maar dus niet. En mensen bleven vragen naar het recept. Dus bij deze het recept van mijn bami die eruit ziet zoals van de chinees en die ook smaakt zoals van de chinees aangezien het recept uit het restaurant zelf komt 😀

Nodig:

Bami, ik heb die van honig altijd original mie nestjes
Eieren, 3 a 4
Prei
Ham
Zout en peper
Vetsin (optioneel)
Rijswijn
Water

Je kookt de bami. Er staat op het pak 9 min maar ik doe altijd 14 minuten. Als dat gekookt is giet je het af en bewaar je wat kookvocht. Je blijft net zolang spoelen tot het koud is en zet het apart en laat het drogen. Drogen ja!! Dat laat je dus een uurtje staan zo.
Dan kluts je de eitjes en die rul je in de wok met een scheut olie. Dan gooi je de bami erbij en je blijft net zolang bakken tot het niet meer aan elkaar zit. Doordat je de eieren eerst hebt gebakken en daarna de bami erbij hebt gedaan plakt het dus niet 😉 #goudentip want dit doe je ook als je nasi maakt dus.
Dan doe je peper en zout erbij en vetsin en bakt het nog een beetje op en haal het dan weer uit de pan en laat het weer afkoelen. Juist weer afkoelen ja haha. Het is geen snelle bami, nee je moet er echt even de tijd voor nemen 😉

Dan snijd je de prei in ringen en de ham in blokjes. Je doet weer een scheutje olie in de pan, de bami erin en de prei en de ham. Dit laat je allemaal op middel hoog vuur gaar worden en regelmatig omscheppen. Als de prei gaar is dan zet je het vuur hoog, doe er een scheut rijstwijn en water bij zodat het gaat stomen, dan even proeven en eventueel nog peper en zout erbij doen en je bami is klaar !!

Wat ik al zei, het is geen snelle bami, en ze maken het in het restaurant net zo. Hier willen ze ook geen bami meer halen, nee mag mama zelf maken 😀

Je kan er lekker een sate bij doen en kroepoek, eet smakelijk!!

reactie's

reactie's

35 reacties

  1. Wij Surinamers eten bruine bami (met ketjap) dus heel anders dan deze bami!

  2. Oh lekker. Ik vind Bami altijd wel lekker maar bedenk me nu dat ik het eigenlijk nog nooit zelf gemaakt heb, terwijl het volgens mij helemaal niet zo moeilijk is. 😉

  3. Leuk recept en chill dat je het recept van het restaurant zelf hebt. Dan moet het vast lekker zijn!

  4. Ik houd er niet zo van, het doet me altijd denken aan mijn studententijd haha

  5. Net als rijst; de tweede dag opgebakken is het het lekkerst. Dat effect krijg je nu zeker door het een paar keer te laten drogen en af te koelen?

  6. Wat heb je er een werk van gemaakt, nice! Zelf ben ik geen bami fan, maar voor liefhebbers is dit helemaal top!

  7. Lekker en zeker zo klaar. Wij eten vaak op zondag chinees, maar wel zelfgemaakt. Bami hebben we nog nooit zelf gemaakt.

    • uhm even goed lezen hahah deze is niet zo klaar 😉 hier dien je echt een paar uur voor uit te trekken omdat het moet afkoelen, drogen en weer opnieuw gebakken moet worden 😉

  8. Grappig om bami weer heel anders te zien. Ik maak het altijd op de manier van mijn moeder (heel anders, met spitskool, prei en selderie, ei en hele kleine stukjes kipfilet). Of gewoon met de Chinese mix van de AH, kipfilet en ei. Oh ja, ik werk altijd met soy sauce (zoute, Japanse saus).
    Wordt vetsin nog verkocht? Ik dacht het niet meer verkrijgbaar was of niet meer te koop. Of was dat nu dat andere? Dat blokje. Ik kan even niet meer op de naam komen.

  9. Op het plaatje is het zo te zien goed gelukt, net de echte bami van de chinees. Met de vetsin zou ik trouwens wel zuinig aan doen.

  10. Dat ziet er lekker uit Ik ga dit recept onthouden!

  11. Oeh lekker zeg ! Deze ga ik eens proberen 🙂

  12. Oeh ik ga op zoek naar glutenvrije bami, mag deze nestje niet hebben helaas 🙁

    Ga dit recept zeker even opslaan want Jan maakt regelmatis zelf chinees 🙂

  13. Ik maak dit echt veel te weinig. Lekker

  14. Ik heb het opgeslagen. MIjn man is gek op bami van de Chinees en zo ga ik hem eens verrassen met het zelf te maken.

  15. Oeh lekker! Ik heb het recept meteen even opgeslagen 😉 Toevallig ook het recept voor babi pangang of foe yong hai zoals bij de chinees?

  16. Oh het klinkt echt heerlijk! Dit moet ik toch een keer maken.

  17. Ziet er heerlijk uit! Als ik dit op tafel zet is het gegarandeerd helemaal op!

  18. MY FAVORITE! Ik eet dat echt bijna altijd bij de chinees (en daar smaakt hij toch altijd het beste) dus ga er eens zelf mee aan de slag!

  19. Ziet er lekker uit! Ik eet zelf eigenlijk alleen maar nasi. Heel af en toe als mijn schoonmoeder het maakt, of als we het bij de chinees halen! 😉

  20. Wat is ‘vetsin’? Dat is iets nieuws voor me!

Reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: