Recept: Basic tomatensaus

Recept: Basic tomatensaus

Ik ben gek op pastasauzen, en deze basic tomatensaus kan je voor veel dingen gebruiken. Ik eet geen pasta dus doe er gehaktballen in die ik italiaans kruid of pompoen of courgettie pasta. De saus is koolhydratenarm dus.

Je kan het mengen met pasta, met gehaktballetjes, op een pizza, verzin het maar en het kan wel.
Het is ook echt niet moeilijk en het is binnen een half uur klaar. En je hebt er maar weinig voor nodig!

Nodig:

1 blik gepelde tomaten
Bosje verse basilicum
Knoflook
Olijfolie
Zout
Parmazaanse kaas

That’s is wat je nodig hebt!! Ik heb er dit keer een champion en een punt paprika door heen gedaan en een gesnipperd uitje. Maar zonder, is het ook helemaal prima.

Je doet de olijf olie koud in de pan en doe daar de verse basilicum en knoflook bij en laat het langzaam warm worden. Zet het op matig vuur. Let wel op dat de knoflook niet bruin word!!
Als de basilicum bruinig word haal je dat eruit en voeg je de gepelde tomaten toe. Ik heb ze eerst gepureerd maar dat hoeft niet als je dat niet wilt. Je voegt een klein beetje zout toe. Laat het dan een minuut of 20 a 30 pruttelen en voeg ondertussen ook de parmazaanse kaas toe. Als de saus een beetje ingedikt is en hij is op smaak voor jou dan is hij klaar.

Je kan de pasta er aan toevoegen als je er pasta bij eet. En anders gebruik je het voor wat anders. Je kan het ook goed invriezen.

Een hele basic tomatensaus dus waar je alle kanten mee op kan!!

12 gedachten over “Recept: Basic tomatensaus

  1. Lekker, ik eet koolhydraat arm inheb laast voor het eerst courgettie gemaakt, wat was dit lekker, toen at ik het met zalm, maar met deze tomatensaus maak ik mijn kinderen ook heel erg blij!

  2. Lekker hoor! Doe het ook altijd zo.
    Moest wel even lachen om je spelling van champignon. Zoals jij het schrijft heb je er een kampioen doorheen gedaan (tenzij je dat natuurlijk gedaan hebt, dan heb ik niks gezegd, hihi)

  3. Altijd lekker! Ik wacht altijd tot mijn olie heet is om de look enz. er in te doen. Zal het eens andersom doen nu want het durft wel eens gebeuren dat het effectief direct bruin wordt.

    1. een vriend van ons is chef kok en die heeft mij dat geleerd, knoflook word minder snel bruin en de smaken trekken sterker in de olie dus smaakvoller 😀

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.