Recept: Bloemkoolpuree

Recept: Bloemkoolpuree

Dat ik geen aardappels mag en eet is nu wel duidelijk. Maar wat nou als je gek bent op stampotten..? Tja dan zit je toch even met een puntje, toch. Nou had ik wel vaker het woord “bloemkoolpuree” voorbij zien komen maar ik bleef een beetje op afstand. Jawel daar kwam mijn faalangst weer naar boven om iets naar de knoppen te helpen hahah. Maar ineens van hak op de tak toen ik uit het ziekenhuis kwam en daar hele lekkere spinazie had gegeten met aardappelpuree..ok die dus niet, dacht ik, ik ga nu die bloemkoolpuree maken met die lekkere spinazie!!

En oh deze muts sloeg zich weer voor haar kop hoor!! Want waarom had ik dat niet eerder gemaakt gewoon!! Het is super simpel en snel om te maken en mensen geloof mij, zo lekker en zo gezond en zeker als je koolhydraatarm eet 😀

Nodig:

Een bloemkool
Peper en zout
Kippenbouillon blokjes (ik gebruik er 2)
Paprika poeder
Kerry poeder
Uienpoeder
5 a 6 tenen knoflook
Nootmuskaat
Gedroogde bieslook
Klont roomboter

Oke, je kookt de bloemkool beetgaar samen met de bouillon blokjes en de tenen knoflook. Het lijkt veel knoflook maar hoe meer knoflook hoe lekkerder het word geloof mij. Dan giet je de bloemkool af en laat hem goed uitlekken in een vergiet. Dan doe je alle kruiden en de roomboter samen met de bloemkool terug in de pan en “stampt” hem met een stampotstamper zoals je ook altijd met de aardappels doet. De structuur blijft een beetje grof maar dat vinden wij het lekkerste. Wil je hem nu echt glad glad hebben, dan even in de keukenmachine of een staafmixer erop.

Je zult merken dat de “puree” nog een beetje nattig kan zijn maar ik zet de pan met de puree terug op het vuur en dan verdampt de rest van het vocht en word hij precies goed :D.

En dan, ja op eten haha, je kan het zo eten met krieltjes zoals ze hier doen of zoals ik mengen met je groenten, ik had dit keer spinazie, maar het is ook super lekker met zuurkool, andijvie en boerenkool!!

Je kan er ook nog parmazaanse kaas doorheen doen of roomkaas, alles kan, je kan hem helemaal naar je eigen smaak maken!!

Hebben jullie dit wel eens gegeten? Zo nee, ga je het een keer proberen? Het lijkt mij leuk als je het een keer gemaakt hebt en mij laat weten 😀

Eet smakelijk!!

5 gedachten over “Recept: Bloemkoolpuree

  1. Ik lust dus geen bloemkool….en ik lust bijna alles. Maar ik vind dit wel een super oplossing voor mensen die mindet koolhydraten moeten of willen eten. Heb jij ook al eens pizzabodem van bloemkool gemaakt?

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.