Recept : Bolognesesaus ala niomi
Waarom ala niomi recept ? hahah nou ze heeft het van allerhande kids afgehaald toen en ook zelf gemaakt!! Nou kan je natuurlijk zelf ook op allerhande kids kijken maar rach zou rach niet zijn als ze het recept iets zou aanpassen naar onze smaak π
Nodig
1 grote ui
250 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
1/2 runderbouillonblokje
2 el olijfolie
25 g boter
450 g mager rundergehakt
2 blikken tomatenblokjes (van 400 gram)
1 el tomatenpuree
300 g spaghetti of andere pasta
250 ml kokend water
Scheutje ketjap manis
tl italiaanse kruiden
tl chilipoeder
De ui, bleekselderij en de peen doe ik even in de blender, geen pulp laten worden maar dat het gewoon heel fijn gesneden is. Dan een scheutje olie in de pan en de groente even aanbakken, daarna het gehakt erbij en even rullen en dan Β de tomatenblokjes en puree erbij en dan heeeeel lang laten pruttelen!! hoe langer het op staat hoe beter de smaak en hoe minder zuur het is. als je het nog te zuur vind kan je er een beetje zoetstof bij doen, doe ik ook. Nou serveren met je pasta en lekkerrrrrrr eten π
2 gedachten over “Recept : Bolognesesaus ala niomi”
lekker! Ga ik eens proberen π