Recept : Bolognesesaus ala niomi

Recept : Bolognesesaus ala niomi

Waarom ala niomi recept ? hahah nou ze heeft het van allerhande kids afgehaald toen en ook zelf gemaakt!! Nou kan je natuurlijk zelf ook op allerhande kids kijken maar rach zou rach niet zijn als ze het recept iets zou aanpassen naar onze smaak πŸ™‚
Bolognaisesaus ala niomi

Nodig

1 grote ui

250 g winterpeen

2 stengels bleekselderij

1/2 runderbouillonblokje

2 el olijfolie

25 g boter

450 g mager rundergehakt

2 blikken tomatenblokjes (van 400 gram)

1 el tomatenpuree

300 g spaghetti of andere pasta

250 ml kokend water

Scheutje ketjap manis

tl italiaanse kruiden

tl chilipoeder

De ui, bleekselderij en de peen doe ik even in de blender, geen pulp laten worden maar dat het gewoon heel fijn gesneden is. Dan een scheutje olie in de pan en de groente even aanbakken, daarna het gehakt erbij en even rullen en dan Β de tomatenblokjes en puree erbij en dan heeeeel lang laten pruttelen!! hoe langer het op staat hoe beter de smaak en hoe minder zuur het is. als je het nog te zuur vind kan je er een beetje zoetstof bij doen, doe ik ook. Nou serveren met je pasta en lekkerrrrrrr eten πŸ˜€

2 gedachten over “Recept : Bolognesesaus ala niomi

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.