Recept: Country patat

Recept: Country patat

Ik plaatste dit gister op instagram en massaal liep mijn dm box over ๐Ÿ˜€ geweldig!
Het recept voor Country patat.

Een recept wat ik zo’n 17 jaar geleden van mijn buuf kreeg en het nu weer eens maakte. We aten dit toen heeeeel vaak omdat het gewoon super lekker is. Waarom het zo heet? Geen idee, zo noemt zei het.

Het stelt echt geen moer voor om het te maken. De lijst lijkt veel maar het meeste heb je wel in huis kwa kruiden denk ik ๐Ÿ˜‰

Je hebt nodig:

Je snijd alle groenten klein, je bakt het in een pan, dan het gehakt erbij en de kruiden. En de kruiden moet je op gevoel en op smaak doen. De een vind pittig heel lekker de ander niet dus, kruiden erin en proeven tot je het lekker vind. Dat geld ook voor de ketjap en soja saus. Al zou ik met de zoute soja een beetje oppassen dat het niet te zout word ๐Ÿ˜‰
De krieltjes bak je even apart in een andere pan en die kan je laten toevoegen aan de saus.

500 gram rundergehakt
Een ui
Paprika
Prei
Champions
Heel veel knoflook
Ketjap manis
Beetje zoute soja saus
Paprika poeder
Kerry poeder
Chili poeder
Komijn poeder
Zout en peper
Krieltjes en klein blikje tomatenpuree

Nou uh eet smakelijk want dit was het haha. Niks moeilijks aan en het staat zo op tafel! Je kan er een beetje chili saus bij doen of knoflooksaus zoals wij dat doen.

Eet smakelijk!

reactie's

reactie's

6 gedachten over “Recept: Country patat

  1. Heerlijk! Ik maak dit ook weleens, maar dan met spitskool. Krijg er honger van hahaha. Ga het binnenkort eens proberen!

Reageren is niet mogelijk.

Reageren is niet mogelijk.
%d bloggers liken dit: