Recept: gebakken tempeh

Recept: gebakken tempeh

Ik heb het al eens eerder gemaakt maar geen recept van geplaatst zag ik. Maar gister nam ik weer eens een blok tempeh mee, een soya product, een vlees vervanger.

En nee ik word geen vega!! Maar ik vind dit zo tussendoor gewoon lekker :D. En Rashel en Roon vonden het ook heerlijk dus dit moeten we vaker maken.

Nodig:

Een blok tempeh (supermarkt of toko)
Olie om in te bakken (zonnebloemolie)

En ja de kruiden kan je eindeloos mee varieren. Ik heb wel eens pittige tempeh gemaakt met ketjap en sambal en gember. Maar je kan er van alles op doen, bijvoorbeeld shoarma kruiden en je kan er een pita broodje mee vullen.

Ik deed er dit keer zout, peper en paprikapoeder en knoflookpoeder op, bakte ze even in de pan en smullen maar. Rashel vond het naar patat smaken en deed er een klodder mayo bij en man man dat was ook heerlijk!!

Hamburger kruiden erop en een plak tussen de grill doen en je hebt een heerlijk vega broodje hamburger 😀

Dus nogmaals je kan er alle kanten mee op en het is zeker het proberen waard een keer.

2 gedachten over “Recept: gebakken tempeh

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.