Recept: gemarineerde zalm

Recept: gemarineerde zalm

Goed of niet maar ik eet elke dag vis en ja ook elke dag zalm. En dat kan gestoomde zalm zijn of een zelf gebakken stukje zalm. Nu ben ik de laatste tijd helemaal into de biologische zalm!! Ik vind het heerlijk en bak daarom elke middag een stuk :D. Ik deed er altijd de standaard zalm kruiden op en extra dille maar wilde toch wel eens wat anders gaan proberen en ik zeg…geslaagd!!!

Nodig:

Zalm
Sojasaus
Honing
Gember siroop
Dille en andere kruiden voor op de zalm, wat jij lekker vind.

Teentje(s) knoflook
Olijfolie
Grillpan

Je haalt de zalm een half uurtje van tevoren uit de koeling zodat hij op temperatuur kan komen. Dan maak je een mixje van alle ingredienten en mengt dit en smeer je zalm er lekker mee in. Bij elke marinade geld, hoe langer hoe beter en het zou helemaal perfect zijn als de de zalm de avond ervoor al marineerde! Maar goed dat had ik dus niet gedaan maar zo kan het ook. Laat de zalm nog wel even lekker in de marinade staan. Ondertussen de grillpan goed heet laten worden en dan de zalm erin. Let wel op hij word snel zwart door de honing dus even hoog en daarna het vuur matigen!! En dan is het een kwestie van bakken hoe jij hem lekker vind. Ik vind dat mijn zalm lekker roze van binnen moet zijn want dat vind ik het lekkerste. Als jij klaar is haal je hem uit de pan, dan op een boord en dan kan je er nog sesamzaadjes overheen doen.

Eet smakelijk!!

 

2 gedachten over “Recept: gemarineerde zalm

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.