Recept: geroosterde bloemkool met wortels

Recept: geroosterde bloemkool met wortels

Internet staat er vol mee i know maar ik had het nog nooit gemaakt en het leek mij wel eens tijd om het te proberen dus ik dook de keuken in voor geroosterde bloemkool met worteltjes. En ik kan je vertellen dat ik het heerlijk vond!! Ik kan niet echt tegen bloemkool dus het was even een gok om het te proberen ;). Gekookte bloemkool lust ik ook wel maar ben ik geen fan van.

Dit geeft toch wel een hele andere smaak en die beviel mij wel dus ik vertel je wat ik gedaan heb.

Nodig:
Een bloemkool
Bospeen
Olijf olie
Peper en zout
Paprikapoeder
Kerrypoeder
Knoflookpoeder
Komijn
Kaneel
Geraspte kaas

Voor de bloemkool heb ik alle kruiden gemengd op de kaneel na met olijf olie in een kom. De bospeen heb ik dezelfde kruiden gebruikt op de kerry na maar wel de kaneel. Alles even lekker mengen en dan op een bakplaat met de kaas erover. De kaas kan je ook weg laten als je dat liever hebt

Je zet de oven op 200 graden en zet de bakplaat erin

Je laat het in de oven voor 40 minuten en dan is het wel klaar, prik even voor de zekerheid in bloemkool, en als het klaar is komt het zo de oven uit 😀

Ik at het samen met een biefstukje maar dat hoeft natuurlijk niet, het is maar waar jij trek in hebt 😀

Dit is een recept wat ik zeker vaker gaat maken en de worteltjes zijn echt heerlijk!!!

8 gedachten over “Recept: geroosterde bloemkool met wortels

  1. Lekker! Wij zijn allemaal dol op bloemkool, je kunt er ook zoveel mee maken. Lekker ook met al die specerijen die erop hebt gedaan. Jammie!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.