Recept: Hasselback aardappel

Recept: Hasselback aardappel

Denk dat bijna iedereen de hasselbackaardappel wel kent, gewoon een aardappel die is ingesneden want meer is het niet :D. Ik had het al zo vaak voorbij zien komen en gister was het zoiets van kom maken die handel!!

Nodig:

Een aardappel
Sateprikker of lepel
Peper en zout
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
Italiaanse kruiden
Roomboter of gewoon boter
parneermeel

met de kruiden kan je natuurlijk ook zelf  wat verzinnen het is maar net wat je lekker vind 😉
Afijn je steekt een sateprikker beetje onderin door de aardappel heen, dit doe je omdat je hem dan niet helemaal doorsnijd als je de insnedes maakt, of je legt hem op een lepel en snijd hem dan in. Ondertussen smelt je een beetje boter en daar smeer je de ingesneden aardappel(s) mee in, dan zout peper en de rest van de kruiden erover, nog niet de parneelmeel!! De oven verwarm je voor op 220 gr, althans die van mij, het is beetje aftasten met je oven. oke aardappels ingesmeerd en bestrooid de oven in voor 40 min, dan haal je ze eruit, dan giet je de rest van de boter erover en nog een x peper en zout en de kruiden en een beetje parneermeel en dan nog even 20 min terug de oven in en dan, ….klaar!! het ziet er leuk uit en het is echt heel lekker 😀

Eén gedachte over “ Recept: Hasselback aardappel

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.