Recept: Jackfruit

| 17 reacties

Ik ging eens aan de slag met jackfruit.

Ik heb al enige tijd 2 blikken jackfruit in mijn kast staan. Ik durfde het gewoon niet aan zoals gewoonlijks. En helemaal Rach proof is het niet.

Oke, ik ging mij er toch maar aan wagen!!

Jackfruit is een vrucht. Je hebt het op siroop en op brine. Het is een soort vleesvervanger. In de keuken als je het voor “vlees” wilt gaan gebruiken dan gebruik je jackfruit op brine. Op siroop is geen aanrader!!

Een vleesvervanger dus.
Je kan er pulled pork of kip van maken, of sate of zelfs verwerken in een stoofschotel!! Een veelzijdig vruchtje dus. Ik heb het gewoon verwerkt in groenten en door een pasta gerecht. Ik eet geen pasta dus voor mij alleen met groenten en dat viel best in de smaak.

Als je het uit het blik haalt dan moet je het goed afspoelen voordat je het gaat verwerken in een gerecht. Er kunnen harde stukjes aan zitten maar die snijd je er gewoon vanaf. Je kan het in blokjes laten of met 2 vorken uit elkaar trekken voor het pulled effect.

Je kan het marineren zoals je dat zelf wilt. Net als kip eigenlijk. Ik deed zoals ik ook altijd mijn kip doe en dat is met peper en zout en knoflookpoeder en wokolie. Dat heb ik even lekker laten intrekken.

Ik heb eerst een beetje paprika gebakken en daarna het jackfruit erbij gedaan en toen verder gaan wokken. Toen mijn home made woksaus toegepast en even laten sudderen. Het was eigenlijk zo klaar, binnen 15 minuten!

Ik heb het dus zo gegeten zonder de pasta en de rest met pasta. En ik kan je vertellen dat het een aanrader is!! Zeker voor mensen die vega eten.

Je kan het dus overal in verwerken, en in elke saus!

Ik heb de blikken bij amazing oriental (toko) gekocht, maar ik zie het ook steeds vaker in de supermarkten.

Kenden jullie jackfruit al? Of heb je het wel eens gegeten?

Ik ga er volgende keer een keer sate van maken want daar ben ik wel heel benieuwd naar šŸ˜€

reactie's

reactie's

17 reacties

  1. Jackfruit moet ik er echt eens wat vaker bij gaan pakken, het is inderdaad erg lekker. En dit recept ziet er ook heerlijk uit!

  2. Ik ken het als vers fruit dat we tijdens onze reizen in Zuid Oost Aziƫ aten. Ik vind het zeker lekker, mijn dochter kreeg er helaas allergische reacties op in mond en keel en ik kan je vertellen, dat was geen prettige ervaring.

  3. Dit staat op mijn lijstje om uit te proberen. Zeker omdat ik geen vlees eet. Thanks voor de tips!

  4. Ik had er nog nooit van gehoord! Volgens mij heb ik het ook nog nooit in de winkels gezien, of gewoon eroverheen gekeken haha.

  5. Ik hoorde dat het best muf smaakt. Klopt dat?

  6. Wat een apart fruit zeg. Ik had er nog nooit van gehoord. Het oogt ook gewoon een beetje vlezig!

  7. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar we hebben hier ook geen toko, dus misschien dat dat de reden is dat ik het nog niet ken.

  8. ik heb het nog nooit gegeten. het ziet er een beetje apart uit, mnaar goed te horen dat het wel lekker is

  9. Ik had hier nog nooit van gehoord! Heb het ook nog nergens te koop zien staan bij ins in de supermarkt. Gek!

  10. Zelf heb ik nog nooit Jackfruit geprobeerd, maar ik was er wel heel erg benieuwd naar. Ziet er heerlijk uit!

Reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: