Recept: kapsalon ala Rach

Recept: kapsalon ala Rach

Disclaimer: Ik heb geen vlog en het bewerken van de look van Nomi haar halloweenlook ging ook niet helemaal soepel dus die verwerk ik in de vlog van volgende week!! Ik zal proberen zaterdag nog een video online zetten met een onderwerp 😉

Weer eens een recept online! En dit keer kapsalon ala Rach.

Jeetje wat kreeg ik veel dm’s over mijn kapsalon. Er staat wel een recept online al, maar die is van 2013 zag ik dus dat is zoooo 2013 en niet meer anno 2020 :D.

Wat heb je nodig:
Kip
Fajita kruiden mix of zelf maken
Kebab kruiden die ik bij de turkse winkel haal
Ijsbergsla
Tomaatjes
komkommer
Rode ui
Beetje dressing, doorzichtige gebruik ik
Franse frietjes
Geraspte kaas

(ik eet het zonder patat vanwege de koolhydraten maar je kan de patat vervangen door knolselderij frietjes te maken of pastinaak)

De sla maak je als volgt. Snijd de tomaatjes, en de komkommer in kleine stukjes. De rode ui in smalle ringen en dan meng je dat met de ijsbergsla en paar druppels dressing, niet te veel.

De kip snijd je in stukjes of reepjes en die bestrooi je met peper en een klein beetje peper en zout en een klein beetje kebab kruiden.

Dan olie in de pan, kippie erin en bakken die handel. Dan de fajita kruiden erbij en bak het niet helemaal gaar is mijn tip anders word de kip te droog aangezien het ook nog de oven in gaat ;).

Ondertussen zet je frituur pan aan, en bakt de patatjes. Dan doe je de gebakken patat in de schaal, dan een laagje kip eroverheen en dan de geraspte kaas eroverheen zoveel als je zelf lekker vind en zet het dan in een voorverwarmde oven op 200 graden voor een minuut of 10, als de kaas gesmolten is dan haal je de schaal eruit en dan doe je knoflooksaus en chilisaus overheen, en dan werk je het af met een laag sla. En dan, ja dan is het klaar en kan je heerlijk gaan genieten 😀

27 gedachten over “Recept: kapsalon ala Rach

  1. Dat ziet er lekker uit – ik zou er zo zin in krijgen – vroeger kende ik het niet kapsalon, maar nu heb ik het al wel een aantal keren gegeten 🙂

  2. God wat klinkt dat lekker Rachel. Ik begon serieus wat te kwijlen bij het lezen. Ik heb dit nog nooit gemaakt (en sterker nog, nooit gekocht. I am sorry) maar ik heb er zeker zin in. Dat van de kip niet gaar bakken vind ik wat spannend klinken aan de andere kant gaat het inderdaad ook nog de oven in en droge kip is veel minder lekker ben ik met je eens. Heerlijk! Dat klinkt dus heel erg goed.

  3. Ik kwam toevallig dit weekend ook een recept van kapsalon tegen, maar dat was volgens mij veel bewerkelijker dus ik ga jouw recept binnenkort even uitproberen!

    1. welk dieet volg je dan? want dit mag iedereen ook met een dieet eten 😉 de patat is vervangbaar door wat anders als je dat niet mag, dat had ik er ook bij gezet 😉

  4. Ik weet nog dat ik voor het eerst kapsalon at. In Duitsland kenden z3 dat toen nog niet en ik vond het zo ontzettend lekker! Dit recept past precies in mijn straatje zonder aardappelen of patat. Dit ga ik morgen maken, thanks!

  5. Oh wat lekker! Wat een heerlik recept Rachel. Ik bewaar hem even, want ik heb ooit wel eens kapsalon gemaakt, maar zou niet meer weten hoe en dit gaat er hier wel in 😉

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.