Recept: knolselderij frietjes

Recept: knolselderij frietjes

Aangezien ik maar een beperkt aantal koolhydraten kan en mag eten moet je toch op zoek naar wat anders. Zo was ik gek op pasta’s, aardappels en rijst en brood maarja dat is allemaal koolhydraten en dat gaat gewoon niet meer. Zoete aardappel ook al geprobeerd maar ook dat is niet verdraagbaar en eerlijk gezegd vond ik het niet helemaal mijn ding.

Wat dan wel? Ik kwam knolselderij tegen op het net en wat je daar allemaal niet mee kan doen!! dus hup hup proberen en hopen dat te eten en kan je vertellen JA het is heerlijk en zelfs de rest van het gezin was er over te spreken!!

ik maakte er frietjes van 😀

Nodig:
Een halve knolserderij (voor 1 persoon)
olijfolie
paprika poeder
selderij gedroogd
peper en zout

De knolselderij snijd je in plakken en dan haal je de schil eraf, rot klus maar te doen. dan even in frietjes snijden en dan even voor een minuut of 4 koken. Dan goed droog deppen en even laten staan

ondertussen meng je de olijfolie en de kruiden in een bakje. met dat goedje smeer je de frietjes in. Even de oven voorverwarmen op 190 graden en dan de frietjes voor 30 minuten de oven in en klaar :D, je kan daarna ook nog even de grill aanzetten maar vond dat niet nodig.

Vanavond ga ik er rauwe andijvie stampot mee maken want je kan de knolselderij dus vervangen voor de aardappel 😉

3 gedachten over “Recept: knolselderij frietjes

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.