Recept: knolselderijpuree

Recept: knolselderijpuree

Ik ben gek op stampotten maar aardappels en ik zijn een no go omdat ik ze niet mag omdat ze niet kha/keto zijn.

Ja dan moet je op zoek naar wat anders he. Maar zo moeilijk is dat tegenwoordig niet meer!

Ik maakte al eerder knolselderij frietjes
En deze vielen ook goed in de smaak en ook maakte ik regelmatig bloemkoolpuree.
Deze kan je ook heel goed door je stampotten heen doen!

Je hebt nodig:

Een knolselderij
Peper en zout
Paar tenen knoflook
Groentebouillon blokje
Paprika poeder
Kerry poeder
Klont roomboter

Je schilt de knolselderij en maakt het in blokjes, dan zet je water op met de het bouillonblokje en voegt de knolselderij toe en de tenen knoflook. Je laat dit een minuut of 15 koken, net zoals je aardappels kookt eigenlijk. Dan ga je het afgieten en je bewaard een beetje kookvocht. Dan doe je de peper en zout, paprika en kerry poeder erdoor en de roombooter en stampen maar tot dat je een puree krijgt. Tussendoor even proeven tot het naar jou smaak is en je bent klaar 😀

Je kan het zo eten, maar dus ook gewoon door je stampotten heen doen, lekker stukje vlees erbij en je hebt een kha/keto maaltijd!

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.