Recept: Mosselen!!

Recept: Mosselen!!

Wist je dat ik een aantal jaar geleden dus echt niks noppes nada moest hebben van vis? Zou je niet zeggen he want ik eet tegenwoordig elke dag vis!! Heerlijk en reuze gezond 😀

Ik heb de laatste tijd enorme behoefte aan mosselen…ja vraag mij niet waarom maar gewoon trek in.  Ik heb ze al eens eerder gekookt en eerlijk gezegd vond ik ze niet te kachelen en heb ik ze zo de kliko in gegooit :(, achteraf weet ik wel waarom want ik had de beestjes veel te lang laten koken en ja dan worden het gummy ballen, bah. Maar goed, nieuwe poging gedaan en oh boy, ben bang dat de mosselen niet aan te slepen zijn hier voorlopig :D. Je hebt zoveel recepten met mosselen maar ik heb het op deze manier gemaakt en zo houd ik het voorlopig want het was echt heerlijk en baalde dat het op was.

Nodig:
2 kg mosselen
Zak boerensoepgroenten (mosselgroenten helemaal perfect maar die lagen er niet)
Zakje mosselkruiden
Peper en zout
Beetje witte wijn
Grote pan.

Je doet de mosselen in een bak water en controleert ze of ze stuk zijn. Mosselen die open staan tik je even teken de rand en als ze dicht gaan kan je ze nog gebruiken. Spoel ze een paar keer goed af en laat ze even uitlekken. Je zet een pan op en bakt de groenten even licht aan, dan blus je af en de witte wijn. Dan doe je de mosselen in de pan en de kruiden en schept het even om. Dan de deksel erop en 2 tot 5 minuutjes even wachten en ze gaan open staan en dan zijn ze klaar :D. Dan kan je ze uit de pan scheppen met de groenten erbij en dan serveren. Smullen maar!! Ik had er een kerry sausje bij gemaakt maar je kan er ook een ander sausje bij doen of helemaal niks want dan zijn ze ook super lekker!!

Ik heb dus echt mosselen leren eten!! Het is dus waar als men zegt “leer dingen te eten” 😉

Als je nou teveel mosselen over hebt, was hier helaas niet zo haha maar dan kan je ze ook in een salade verwerken of paneren en bakken, ook super lekker!

Lusten jullie mosselen en heb je ze wel eens zelf gemaakt?

Eet smakelijk!

6 gedachten over “Recept: Mosselen!!

  1. Heerlijk! Ik at ze altijd thuis samen met mijn vader, mijn moeder en zusjes moesten er niks van hebben. En aangezien vriendlief ze niet lust moet ik mijn vader toch maar eens lief aan kijken om deze weer eens een keer samen te maken !

    1. Hahah Ojee balen he als de rest het niet lust😔 hier ook hoor, eet dit alleen maar goed en idd een keer lief je vader aan kijken of zelf maken😃

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.