Recept: nasi ala rach

Recept: nasi ala rach

nasi ala rachOmdat er veel vraag naar was plaats ik bij deze mijn toch wel vrij simpele maar lekker nasi receptje online. Dit eten we met ajam pangang of gewoon zoals op de foto met een sateetje.

Nodig:
Surinaamse rijst (kan ook gewone rijst in maar vind deze lekkerder)
Prei
Uitje
4 eieren
ham
1 kippenbouillon blokje
Kippenpoeder (te koop bij toko)
beetje trassie

Je kookt de rijst zoals je normaal doet met een kippenbouillonblokje erbij, ik doe dit meestal een dag van tevoren.  klop de eieren en en bak die en haal ze weer uit de wok en zet het even appart.Snij de prei en ui in stukjes en de ham ook. je gooit een beetje wokolie in de wok, bakt de ui en prei even aan en daarna doe je er een schepje kippenpoeder overheen en een beetje trassie. daarna gooi je de rijst erbij en roer het om daarna doe je de stukjes ham en ei erbij en dan even flink omscheppen weer op hoogvuur en klaar ben je :). je kan er nog een scheutje soya saus doorheen doen als je het wat donkerder wilt hebben maar ik doe dat apart op mijn bord omdat de rest dat niet zo lekker vind.

5 gedachten over “Recept: nasi ala rach

    1. dat eet ik ook alleen maar nasi van bloemkoolrijst 😀 en maak hetzelfde klaar zoals ik dit recept of met andere kruiden, het is maar net waar ik trek in heb

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.