Recept: Pasta met zalm en spinazie

Recept: Pasta met zalm en spinazie

Een wel heel bekend recept maar een recept wat bij mij al enige tijd op de plank ligt want jawel daar komt ze weer….., ik durfde het niet te maken. En waarom durf je het dan niet te maken?

Nou ik ben ik altijd bang dat ik het naar ze ahum help. En je kan hier niks aan verpesten maar toch. Of dat het helemaal niet smaakt want het lijkt verre weg op de pasta die ik altijd voor het volk hier maak.
Maar het viel goed in de smaak!! En ik mag de pasta dan wel niet, ik heb wel geproefd en ja het was heerlijk,  de saus he, dus niet de pasta 😉 ik heb het met courgetti gegeten en dat was ook heel goed te doen!

Nodig: (en ik zet het ook voor het kha/keto versie erbij)

Verse pasta uit de koeling van de super/ courgetti
Zalm (ik heb het vers bij de visboer gehaald want uit de super eet ik het niet)
Spinazie, verse
Sjalotjes
Knoflook
Rode pesto
Peper en zout
Roomkaas
Kookroom
Citroensap
Olijf olie
Pijnboompitjes
Geraspte kaas

Je kookt de pasta zoals op de verpakking staat, als je courgetti gebruikt wacht je daar mee tot op het einde. Ondertussen snipper je de sjalotjes en de knoflook in een flinke scheut olijf olie.
Ik heb de zalm gekruid met peper en zout en beetje citroen sap. Ik heb de zalm ook eerst een beetje voorgebakken en uit de pan gehaald. Toen de sjalotjes en de knoflook aangefruit en daarna handje voor handje de spinazie erbij gedaan. Flink wat peper en zout eroverheen gedaan want dat heeft de spinazie wel nodig. Als de spinazie geslonken is heb ik de roomkaas erdoor heen gedaan en toen een beetje rode pesto en toen een beetje kookroom. Toen de zalm in stukjes gebroken en erdoor heen gedaan. En dan is het proeven en nog eens proeven tot het voor jou op smaak is.
De pasta heeft maar 2 minuten nodig om te koken dus die gaat er gelijk bij zodra die klaar is en dan is het even om scheppen en klaar!!
Gebruik je courgetti dan doe je die ook als laatste in de saus en roer je nog even goed om.

Beetje pijnboompitjes en geraspte kaas erover en het is smullen!

Ik heb er geen hoeveelheden bij gezet omdat ik alles op gevoel doe ;). Als je maar goed blijft proeven tussen door, tot dat het naar jou smaak is 😀

Je kan dit ook met kip maken en dat ga ik de volgende keer proberen 😀

2 gedachten over “Recept: Pasta met zalm en spinazie

  1. Dit ziet er zo lekker uit en helemaal niet moeilijk.I k ga het vanavond al eens proberen,denk ik. Bedank om het recept met ons te delen.

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.