Recept : pizza calzone

Recept : pizza calzone

pizza calzoneWas eigenlijk wel uitgekeken op de standaard pizza’s. Maak ze altijd zelf want die diepvries dingen moet ik niet, bah. Nee ik wilde nu eens een calzone maken!! Normaliter maak ik het deeg zelf maar hey het was zondag en wilde het even simpel houden dus gewoon makkelijk kant en klare pizzadeeg van appie genomen.

Nodig:

kant en klaar deeg of je maakt het zelf
parmezaanse kaas (van zo’n blok, zelf raspen dus)
mozarella bol
ham
champions
pesto
oregano

Je rolt het deeg uit, smeert het in met de tomatensaus die bij het deeg pakket zit, ondertussen heb je natuurlijk al de champions gesneden en de mozarella en de kaas geraspt. de champions bak je even aan, als die klaar zijn laat je ze even afkoelen. dan doe je champions, ham, en rest op de ene helf van de ingesmeerde pizzabodem (je smeert de helft maar in) dan klap je hem dubbel, en ik heb toen nog een beetje tomatensaus op de bovenkant gesmeerd, beetje oregano erover heen gestrooid en nog een beetje parmezaanse kaas.

dan zet je hem in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 min en klaarrrr 😀 kind kan de was weer doen. Volgende keer doe ik er wel meer inhoud in, beetje groente, uitje ect.

Eén gedachte over “ Recept : pizza calzone

  1. Wow, dat is veel makkelijker dan ik had gedacht! Ik zet je recept bij m’n favorieten, ga dit zeker een keer maken, lijkt me heerlijk 😀

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.