Recept : Pizzabodem van bloemkool

Recept : Pizzabodem van bloemkool


Ik gruwel van bloemkool hahah. Kan het wel eten maar vind het gewoon niet juf van het. Pizza weer wel, daar kan je me echt voor wakker maken maar ja aangezien ik niet tegen de pasta bodem kan en al tig keer die bloemkool-pizza bodem voorbij had zien komen trok ik de stoute schoenen aan en ben het gaan proberen en oh man man man wat lekker!!

 

 

Wat heb je nodig:

Een bloemkooltje
1 bol mozarella
eetlepel oregano
eetlepel italiaanse gedroogde kruiden
beetje knoflook
peper en zout
1 ei
4 eetlepels amandeelmeel

Wat ga je doen:

Doe de bloemkool in de blender, heb je geen blender dan kan je hem raspen. vermaal de bloemkool tot gruis en doe het in een kom en zet hem op de hoogste stand in de magnetron voor een minuut of 8. Dan doe je een bol mozarella vermalen in de blender zodat het op huttekase lijkt. ondertussen is de bloemkool ook wel klaar en die doe je in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. dan doe je de bloemkool,  de mozarella, ei en de kruiden en de amandelmeel weer terug in de kom en meng je dit. laat wel de bloemkool een beetje afkoelen anders verbrand met de jatjes!!

oke alles gemixt, dan neem je je  bakplaat die je bekleed met bakpapier en een beetje insmeert met olijfolie en dan smeer je het bloemkool goed over de bakplaat, niet te dik en niet te dun. De oven voorverwarmen op 230 graden (afhankelijk van je oven! ik heb een heteluchtoven) en dan bak je de bodem in 20 a 25 min goudbruin. ik heb hem daarna nog even omgedraaid zodat de onderkant ook mooi bruin zou worden. en dan is je gezonde pizza bodem klaar!!

Dan kan je de topping erop gaan doen zoals zelf gemaakte pizzasaus en kaas en groente, de groente die je erop doet zou je wel even moeten aanbakken omdat je pizza daarna nog maar een minuut of 8 in de oven hoeft en dan worden je rauwe groenten niet gaar natuurlijk, dus even aanbakken, pizza bekleden en de oven weer in totdat de kaas lekker gesmolten is en eten maar 😀

4 gedachten over “Recept : Pizzabodem van bloemkool

  1. Pingback: Een aanrader! |

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.