Recept: pompoenfrietjes

Recept: pompoenfrietjes

Ik heb al eerder frietjes van knolselderij gemaakt en die maak ik eigenlijk nu standaard, maar las zoveel over pompoenfrietjes dat ik het gewoon maar een keer moest proberen. Pompoen is zoetig en daar houd ik niet van, net zoals zoete aardappelfrietjes, die vond ik dus echt niet lekker!! Maar geprobeerd en heel erg goed gekeurd 😀

We aten er een  broodje bal bij maar je kan er natuurlijk van alles bij eten.

Nodig:

Fles pompoen
peper en zout
knoflookpoeder
paprikapoeder
kerrypoeder
Beetje olie, kan olijfolie zijn of zonnebloem olie

Je snijd de fles pompoen doormidden en verwijderd de pitjes. Dan maak je er repen van, frietjes zeg maar. Ik had de schil eromheen laten zitten omdat ik had gelezen dat dit lekker knapperig maakte maar achteraf had ik hem er beter af kunnen halen, het is maar net wat je lekker vind.

Als je de pompoen in frietjes hebt gesneden dan meng je het samen met de kruiden in de een kom. Dan even de oven voorverwaren op 225 en dan de frietjes ongeveer 40 a 45 bakken en tussendoor even omdraaien. De laatste 8 minuten heb ik de grillstand aan gezet.

Het is een blijvertje in ieder geval hier!!

Eén gedachte over “ Recept: pompoenfrietjes

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.