Recept: rode pesto

Recept: rode pesto


Ik geef toe dat ik voorheen wel eens een potje pesto kocht maar uhm nadat ik het zelf een keer gemaakt had moest ik geen potje meer!! Hier zit veel meer smaak aan vind ik en het is nog leuk om te doen ook en je nee je staat niet uren in de keuken.

Nodig:
Bakje basilicum blaadjes
Paar tenen knoflook (hier meestal een halve bol haha)
Parmezaanse kaas vanaf een blok zeg maar
Pijnboompitten
Olijf olie extra vierge
Beetje zout
Pot zongedroogde tomaatjes met of zonder kruidenolie, ik heb met kruidenolie

 

Rooster even de pijnboompitten zonder olie in een koekenpan. dan doe je de zongedroogde tomaatjes in de blender,  samen met de pijnboompitten en dat maal je, dan de basilicum blaadjes en de parmezaanse kaas die je in stukjes heb gesneden en de knofloof, even blenden en tussendoor een beetje olijfolie toevoegen tot jezelf denkt van nu is het wel goed, beetje zeezout erbij en goed blenden en klaar! doe het in een bakje met een beetje olijfolie ervover en je kan het een paar dagen in koelkast bewaren. Heb je echt veel veel gemaakt zoals ik altijd die gein heb dan vries je het gewoon in, in een bakje of in een ijsblokjesvorm zodat je gedoseerd kan pakken als je het nodig hebt.

3 gedachten over “Recept: rode pesto

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.