Recept: Romige pasta met oesterzwammen

Recept: Romige pasta met oesterzwammen

Dit was puur een probeersel en het was nog een succes ook!! Ik zeg er wel bij voordat ik verder ga…ben je bang voor roomboter? Dan kan je deze hele blogpost skippen haha. En voor de miepers…nee van roomboter word je niet vet ;).

Anyway, ik eet regelmatig oesterzwammen en dan doe ik er nog een bakje championmix doorheen. Daar zitten verschillende soorten in samen met een uitje en een beetje paprika, super lekker! Maar ik miste toch elke keer wat erbij.

Vandaag trok ik de stoute schoenen aan, kookte het beetje spaghetti wat ik nog had en ging aan de gang, zo uit het losse koppie.

Nodig:

Spaghetti
75 gr roomboter
Peterselie
Peper en zout
Oesterzwammen
Champion mix
Parmezaanse kaas (verse, zelf raspen dus)

Je kookt de spaghetti zoals op de verpakking word aangegeven samen met een beetje zout. Dan maak je de oesterzwammen schoon en scheurt ze in stukken. De champion mix maak je ook even schoon voor zover nodig want meestal is die al schoon ;).

Dan een flink klont roomboter voor bakken en braden in een koekenpan en daar bak je de oesterzwammen en champions in. Ondertussen is de pasta ook klaar en die giet je af(bewaar een kopje kookvocht!!) en die doe je weer terug in de pan. Dan gooi je daar een flinke klont roomboter ongezouten in en dan roer je dat er doorheen,  dan de parmezaanse kaas en de peterselie erdoor heen en dan lekker roeren. Ook doe je er een beetje kookvocht van de pasta bij die je bewaard hebt omdat het anders een bonk word.

Als de champions en oesterzwammen klaar zijn schep je die op het bord, beetje pasta erbij en smullen!!

Er komen dus geen zakjes en of pakjes aan te pas en nogmaals van roomboter word je echt niet dik. Het is juist gezond 😉

Je kan de pas en de champions lekker samen mengen maar je kan het ook appart eten van elkaar.

Eet smakelijk!!

4 gedachten over “Recept: Romige pasta met oesterzwammen

Reageer ook op deze blogpost!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.