Recept spaghetti aglio olio

| 28 reacties

Spaghetti aglio olio, een heerlijk pasta recept wat ik helemaal zelf gemaakt heb.

En natuurlijk kan dat iedereen, want het is het meest simpele wat er bestaat. Mijn moeder maakt het ook regelmatig met courgettie, maar ik wilde het nu zelf een keer maken en ook eten want ik ben niet zo’n pasta eter.

Je hebt er ook echt niet veel voor nodig.

Pasta
Knoflook
Platte verse peterselie
Olijf olie
Zout

Je kookt de pasta zoals op de verpakking staat met een flink lepel zout. Je snijd de knoflook zo fijn mogelijk in plakjes en je hakt de peterselie fijn.
Zet een pan op het vuur en doe daar een laag olijf olie in, op middelhoog vuur, dan doe je de knoflook erin en laat dat rustig warm worden. Je zet daarna het vuur wat hoger maar zorg ervoor dat de knoflook niet verkleurd.

Ondertussen is je pasta aan het koken en de olijf olie met knoflook een beetje aan het bakken, doe dan een soeplepel pasta water bij de knoflook en laat dat even koken. Als je pasta dan klaar is dan doe je de pasta vanuit de pan overscheppen in de pan met knoflook en olie en dan ga je mengen. Voeg dan ook de verse peterselie toe en roer alles goed door elkaar.

En wat denk je? Je bent klaar!! Het duurt nog geen 10 minuten 😀

Eet smakelijk!

reactie's

reactie's

Auteur: Rashel (dochter)

Hey!! ik ben Rashel, de dochter van Rachel en Roon. Ik blog over beauty en make upe, lifestyle, food en fashion!

28 reacties

 1. Super handig! Ik ben ook niet z’n pasta eter, maar ben wel groot fan van pasta, roomsaus kip. Echt een aanrader

 2. Zo gemakkelijk, maar zo lekker! Je kunt mij echt wakker maken voor een lekkere pasta. Nog wat gezonds voor ernaast, en je bent klaar.

 3. Klinkt super lekker! Ik houd echt van pasta!

 4. Ik hou wel van een eenvoudig gerecht. Het kan je inderdaad erg aangenaam verrassen!

 5. Hmmm ik ben gek op pasta. Normaal gesproken eet ik pasta het liefste met tomatensaus, maar deze ga ik zeker ook eens proberen 🙂

 6. Met knoflook klinkt alles zoveel beter! Haha. Ik mis toch een beetje de tomatensaus haha

 7. Heerlijk dat het zo snel klaar is, en dat je er bijna niets voor nodig hebt. Ik mis alleen een beetje de groentes.

 8. Wat fijn zeg zo’n kort en bondig recept. Heerlijk om snel en makkelijk na te maken 🙂 bedankt!

 9. Heerlijk recept en zo klaar! I love it! Mooie foto ook, ik krijg honger, hahaha!

 10. Ik maak het zo nu en dan ook zo, met heel veel knoflook haha, omdat ik gewoon pasta ook heel lekker vind en soms proef je het nog amper door alle sausjes. En het is inderdaad even snel gemaakt als je geen tijd hebt gehad om boodschappen te doen o.d

 11. Een beetje weinig groenten voor ons, maar een goede basis wellicht

 12. Ik lust alle pasta’s behalve spaghetti haha dus niet aan mij besteed hihi

 13. Zalig! DE favoriete pasta van mijn man! Eet hij altijd als we in Italië zijn! 🙂

 14. Zo lekker! Ik hou echt van alles met look, haha, dus dit is echt iets voor mij!

 15. O, dat klinkt heerlijk en heerlijk simpel. Ik hou er erg van, met een salade oid, dus die ga ik onthouden.

 16. Ziet er heerlijk uit, ook fijn dat het zo snel klaar is

 17. Die maken wij al sinds onze kinderen nog heel klein waren. Dol waren ze er op. En nu nog steeds. Tip: gebruik een hele dunne spaghetti soort, dan smaakt het nog net eventjes wat verfijnder van smaak. En een pepertje erdoor voor wat extra pit is ook niet te versmaden.

 18. Ik zag het al in de vlog voorbij komen! Ik ga hem ook eens proberen, maar dan met de glutenvrije spagetti 😉 Vinden mijn darmen net wat fijner hihi

 19. Ziet er echt heerlijk uit! Ook fijn dat je toch in 10 minuten iets kan maken dat relatief gezond is.

 20. Oh dat ziet er goed uit. Ben echt dol op paste en dit is totaal niet lastig maken!

 21. Dit zier er heerlijk uit, bedankt voor de recept…

 22. Heerlijk en lekker makkelijk! Ideaal voor de maandagavond

 23. Lekker, doe je er nog iets van een salade bij om er meer groente bij te eten? Alhoewel de echte italianen eten het natuurlijk ook zo. Ik wil trouwens courgettie ook eens proberen.

  • nee wij eten overdag ook al genoeg groenten 😉 ik eet zelf al 800 gr groenten per dag en de rest 250 gram dus hier hoeft en hoort geen groenten bij 😉

Reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: